Keskustan varapuheenjohtaja järjestää tiedotustilaisuuden maanantaina – Puheenjohtajakilpailu täydessä vauhdissa ennen syyskuun puoluekokousta

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni vieraili Tampereella heinäkuussa. Arkistokuva.
Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni vieraili Tampereella heinäkuussa. Arkistokuva. Kuva: TONI REPO

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen järjestää tiedotustilaisuuden maanantaina eduskunnassa. Kutsussa ei kerrota tiedotustilaisuuden tarkkaa aihetta, vaan puhutaan "Suomen keskustaan liittyvistä ajankohtaisista kysymyksistä". Lännen Media ei tavoittanut Honkosta kommentoimaan, onko kyseessä keskustan puheenjohtajakilpailuun ilmoittautuminen.

Honkonen on 32-vuotias toisen kauden kansanedustaja. Hän on historian ja yhteiskuntaopin opettaja sekä metsätilallinen Saarijärveltä Keski-Suomesta.

Keskustan puheenjohtajisto valitaan puoluekokouksessa Oulussa syyskuun alussa. Aiemmin keskustan puheenjohtajakilpaan ovat lähteneet puolueen nykyinen puheenjohtaja Katri Kulmuni sekä kansanedustaja Annika Saarikko, joka palaa vanhempainvapaalta tiede- ja kulttuuriministeriksi elokuussa.

Puolueissa yritetään yleensä suosia sitä, että puheenjohtajistoon valittujen henkilöiden kotipaikat jakautuisivat mahdollisimman laajasti maantieteellisesti.Puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa ennen kolmea varapuheenjohtajaa.