Kokkaa kuin kokkaisit Kekkoselle: kalaa ja karpalokakkua – Urho "Känä" Kekkonen toimi nuorena kalaporukan soppavahtina ja uudisti sittemmin linnan ateriat

Presidentti Urho Kekkonen kiinnittää neilikkaa Neuvostoliiton presidentin Leonid Brežnevin rintaan juhlalounaalla syksyllä 1961. Oikealla Sylvi Kekkonen. Kuva: Kauko Kanerva / Museovirasto.
Presidentti Urho Kekkonen kiinnittää neilikkaa Neuvostoliiton presidentin Leonid Brežnevin rintaan juhlalounaalla syksyllä 1961. Oikealla Sylvi Kekkonen. Kuva: Kauko Kanerva / Museovirasto. Kuva: Museovirasto Historian kuvakokoelma

Pielavedellä syntynyt ja Kajaaniin oppikoululaisena muuttanut Urho Kaleva Kekkonen (1900–1986) vaali nuoruutensa makumuistoja koko elämänsä ajan. Hän rakasti yksinkertaista ruokaa ja kunnioitti perinteisiä suomalaisia raaka-aineita.