"Korona vaikuttaa siihen, että ei lähdetä ulkomaille, vaan ollaan kotioloissa ja mennään uimarannoille" – Valvotuilla uimarannoilla hukkunut tänä vuonna poikkeuksellisen paljon ihmisiä

Alexandra Pihlajamäki ja Emma Uusküla valvovat Ispoisten uimarantaa Turussa. Rantavalvojat kertovat, että hukkuva ei pysty näyttämään hätäänsä. Rantavalvojat on koulutettu tunnistamaan miltä hukkuva ihminen näyttää.
Alexandra Pihlajamäki ja Emma Uusküla valvovat Ispoisten uimarantaa Turussa. Rantavalvojat kertovat, että hukkuva ei pysty näyttämään hätäänsä. Rantavalvojat on koulutettu tunnistamaan miltä hukkuva ihminen näyttää. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Ennen kuun viimeisiä kylmiä päiviä kesäkuussa oli hukkunut arviolta 18 ihmistä. Koulutussuunnittelija Anne Hiltunen Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitosta (SUH) kertoo, että poikkeuksellista on se, että tänä vuonna on hukkunut suhteellisen paljon ihmisiä valvotuilla uimarannoilla.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Rauman uimarannoilla ei ole uimavalvojia – ja vaikka olisikin, se ei poistaisi vanhempien vastuuta: "Tulee valvoa herkeämättä"