Koronaviruksen Italiasta saanut sairastui Suomessa ja hakeutui hoitoon – "Meni kuin Strömsössä", sanoo HUS:n ylilääkäri.

Koronavirustartunnan saanut nainen on hyväkuntoinen ja hän saa yleishoitoa, kertoi HUS:n infektiosairauksien linjanjohtaja Asko Järvinen (oik.). Tiedotustilaisuudessa olivat mukana myös HUS:n johtajalääkäri Markku Mäkijärvi (vas.) ja THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen.
Koronavirustartunnan saanut nainen on hyväkuntoinen ja hän saa yleishoitoa, kertoi HUS:n infektiosairauksien linjanjohtaja Asko Järvinen (oik.). Tiedotustilaisuudessa olivat mukana myös HUS:n johtajalääkäri Markku Mäkijärvi (vas.) ja THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen. Kuva: Mauri Ratilainen Com.Pic- Kuvatoimisto 0400-461764

Koronavirukseen sairastunut ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin (Hus) hoitoon pääkaupunkiseudulla hakeutunut suomalaisnainen on ollut vain kahteen henkilöön lähikontaktissa. Tartunta on saatu Milanosta Pohjois-Italiasta.

– Tämä on mennyt hoitoon hakeutumisen kannalta kuin Strömsössä. Henkilö sairastui nopeasti palattuaan Suomeen ja hakeutui oma-aloitteisesti HUS:iin hoitoon, sanoi infektiosairauksien linjajohtaja Asko Järvinen HUS:n järjestämässä tiedotustilaisuudessa keskiviikkona alkuillasta.

Tiedotustilaisuudessa kysyttiin, kuinka todennäköistä on, että henkilö olisi voinut tartuttaa useampia.

– Hänellä on ollut vähintään 15 minuuttia kestänyt lähikontakti Suomessa vain kahteen henkilöön. He ovat tällä hetkellä kotonaan, mutta eivät ole sairastuneet, sanoi Järvinen.

Koronavirustartunta varmistui laboratoriokokeella keskiviikkona iltapäivällä. Kyse on toisesta todetusta koronavirustartunnasta Suomessa.

Tammikuun lopussa Lapissa lomaillut kiinalaisnainen hakeutui hoitoon Inarissa hengitystieoireiden vuoksi. Naisella todettiin koronavirus ja häntä hoidettiin Lapin keskussairaalassa Rovaniemellä. Nainen on palannut jo takaisin kotimaahansa.

– Koronavirukseen tehoavaa lääkettä ei ole. HUS:ssa hoidettavana olevalle henkilölle annetaan hyvää yleishoitoa sekä ruokaa ja juomaa. Hän on eristyksessä, kertoi Asko Järvinen.

Kaksi epäiltyä sairastumista Iisalmessa ja Mikkelissä

Pääkaupunkiseudulla todetun tartunnan lisäksi Suomessa on Iisalmessa ja Mikkelissä kaksi epäiltyä koronavirustartuntaa.

Niistä kertoivat Iisalmen Sanomat ja Yle.

Sen sijaan Jyväskylässä epäilty koronavirustartunta on osoittautunut aiheettomaksi. Keski-Suomen sairaanhoitopiiri kertoi illalla tiedotteessa, että laboratoriotulosten mukaan potilaalla ei ollut koronavirustartuntaa.

Mikkelissä ja Iisalmessa sairaalaan hakeutuneilta henkilöiltä on myös otettu laboratorionäytteet. Tulokset selviävät torstaina.

Kaikki henkilöt olivat matkailleet Pohjois-Italiassa.

– THL:n päivitetty arvio on, että Pohjois-Italia on Kiinan, Etelä-Korean ja Iranin ohella määritelty epidemia-alueeksi. Siellä matkailleiden on syytä oireiden ilmaantuessa olla yhteydessä terveydenhuoltoon, sanoi THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen HUS:n tiedotustilaisuudessa.