Luonto-ohjelmassa tiiraillaan tänään lintuja: näetkö joutsenen tai naurulokin?

Pirkka-Pekka Petelius, Oskari Järvelä, Mea Packalén ja Nuppu Tammi kiikaroivat lintuja. He näkevät järvellä muun muassa naurulokkeja.
Pirkka-Pekka Petelius, Oskari Järvelä, Mea Packalén ja Nuppu Tammi kiikaroivat lintuja. He näkevät järvellä muun muassa naurulokkeja. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Pikku Kakkonen

★★★★ Luonto yllättää aina -sarja on osa lastenohjelmaa, mutta sitä voi suositella kaikille luonnosta kiinnostuneille.

Kyseessä on Pikku Kakkosen uusi kymmenosainen ohjelmasarja. Se alkaa tänään Senjan juontamassa lähetyksessä noin kello 17.20.

Ensimmäisessä jaksossa Nuppu Tammi, Mea Packalén ja Oskari Järvelä tutkailevat lintuja Tampereen Iidesjärven maisemissa. He ja Pirkka-Pekka Petelius näkevät ainakin nokikanan, silkkiuikun, joutsenen, lapasorsan ja naurulokin.

Lapset ja Pirkka-Pekka jutustelevat ja kulkevat yhdessä luontevasti.

Luontoa ja tietoa hyvässä suhteessa

Retkiporukka käy Suomen metsissä, järvillä ja kaupungissakin ihmettelemässä muun muassa siilin, hirven, kyyn ja monien tavallisten lintujen elintapoja ja asuinpaikkoja.

Suomen luonto ja tavallisuus ovat sarjan valtti. Television luonto-ohjelmissa liikutaan usein eksoottisessa ympäristössä, mutta tarvetta on myös kotoisesta luonnosta kertoville ohjelmille – varsinkin näin kesällä.

Luonnossa liikkumisen lisäksi mukana on napakoita tietoiskuja.

Puistokin on luontoa

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus päästä puistoon. Sieltäkin löytyy luontoa. Kaupunkiluonto-jaksossa liikenne hurisee taustalla, mutta se ei haittaa puluja, varpusia tai rottia. Rottaa ei nähdä, mutta tietoa saadaan, sillä rotta jos mikä on kaupunkieläin.

Eksoottisemmassa ympäristössä ollaan, kun Otso Purola, Erika Sironen, Lassi Sinivuori ja Pirkka-Pekka Petelius kulkevat metsässä hirvien ja kauriiden tekemää polkua pitkin. He käyvät myös hirvien makuuhuoneessa.

Kaikki kymmenen jaksoa löytyvät jo Yle Areenasta. Pikku Kakkosessa nähdään uusi jakso aina keskiviikkoisin.

TV2 keskiviikko 26.6. klo 17.00