Menestyjäpari Katri ja Janne lomailee Jakomäessä – Lymin ja Summasen työskentelyä on ilo seurata

Katri (Tiina Lymi) ja Janne (Petteri Summanen) ovat menestyjiä, jotka lähtevät lomallaan köyhäilemään Jakomäkeen Nousukausi-elokuvassa.
Katri (Tiina Lymi) ja Janne (Petteri Summanen) ovat menestyjiä, jotka lähtevät lomallaan köyhäilemään Jakomäkeen Nousukausi-elokuvassa. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Nousukausi

★★★★ Vaihtelu virkistää – ja hirvittää myös. Johanna Vuoksenmaan ohjaamassa komediassa Tiina Lymin ja Petteri Summasen nuorehko menestyjäpari lähtee lomalla köyhäilemään Helsingin Jakomäen lähiöön. Mainion näyttelijäkaksikon työskentelyä on yhä ilo seurata, vaikka elokuvan ensi-illan jälkeen onkin jo muutama nousu- ja jatkokausi ehtinyt vilahtaa ohi. Kari-Pekka Toivonen ja Juha Veijonen ovat lähiön sympaattisia hunsvotteja. (Suomi 2002)

Yle Teema & Fem tiistai 23.4. klo 21.40

End of Watch – Poliisit

★★★ Jake Gyllenhaal ja Michael Peña ovat losangelesilaisia poliiseja, jotka paljastavat meksikolaisen huumekartellin kätkön. Onhan se toki urotyö, mutta myös jyrkkä mäki alituiseen hengenvaaraan. David Ayer ei keksinyt jännäriinsä mitään varsinaisesti uutta, mutta sympaattinen kyttäkaksikko ja tosi-tv:tä jäljittelevä, karhea kerronta naulitsevat katsojan nojatuoliin. Taikka missä kodinkalusteessa tämä nyt sattuukin oleilemaan. (USA 2012)

Hero tiistai 23.4. klo 21.00

Kuinka hukata kundi 10 päivässä

★★★ Konkariohjaaja Donald Petrie ei keksinyt romanttisen komedian kaavaa uusiksi, mutta selvitti pakolliset kuviot rennosti. Kate Hudson on toimittaja, joka päättää tehdä jutun, jossa opastetaan konstit miehen pokaamiseen ja pikaiseen karistamiseen. Kohta hän jo grillaa mainosmies Matthew McConaugheyta hempeilyn hiljaisella tulella. Vaikka Celine Dion -keikan uhka roikkuu ilmassa, roikkuu mies suhteessa epäilyttävän sitkeästi. (USA 2003)

Fox tiistai 23.4. klo 23.00