Miten Timo Lavikainen pärjää parketilla – lähtee tanssikisaan suoraan varastohommista

Tanssii tähtien alla alkaa sunnuntaina tanssiparien esittelyjaksolla. Timo Lavikainen tunnustaa olevansa aivan ummikko tanssiparketilla. Opettajaltaan Kia Lehmuskoskelta näyttelijä toivoo pitkää pinnaa.
Tanssii tähtien alla alkaa sunnuntaina tanssiparien esittelyjaksolla. Timo Lavikainen tunnustaa olevansa aivan ummikko tanssiparketilla. Opettajaltaan Kia Lehmuskoskelta näyttelijä toivoo pitkää pinnaa. Kuva: Numi Nummelin

Näyttelijä Timo Lavikaisen, 45, ja paritanssin suhde on ollut jäissä lähes 30 vuotta.

– Tanssitaustaa ei löydy juuri minkäänlaista, koulussa tietysti pakolliset tanssitunnit ja lukiossa vanhojen tanssit, hän kertoo.

Liikunnanopettaja tölväisi 13-vuotiasta miehenalkua ikävässä paikassa. Koulussa oli harjoiteltu ensimmäisiä kertoja paritansseja tyttöjen kanssa, kun opettaja oli ilmoittanut suureen ääneen bändissä soittavalle Timolle, että muusikothan ei tunnetusti osaa tanssia.

– Se osui tosi herkkään paikkaan. Tyttöjen läheisyys ja kaikki se oli ihan uutta, ja sitten sellainen kommentti, Lavikainen muistelee.

"Ehkä kunto kasvaa ja kiloja lähtee"

Nyt aika on kypsä uuteen yritykseen. Suurimpana vahvuutenaan Timo pitää aitoutta. Lisäksi mies uskoo, että ihminen voi oppia mitä tahansa, jos siihen vain satsaa aikaa ja halua.

Tanssitaidon karttumisen lisäksi hänellä on muitakin odotuksia ohjelmanteosta.

– Ehkä kunto kasvaa ja kiloja lähtee. En ole voitontahtoinen luonne, mutta toivottavasti saadaan hyvää viihdettä tarjottua.

Lavikaisen tanssinopettaja on Kia Lehmuskoski.

– Se taito, mitä meiltä kisassa tarvitaan, on opettajan pitkä pinna, Lavikainen naurahtaa.

Näyttelijä lähti varastotöihin

Lavikainen teki 20 vuotta sitten läpimurtoroolinsa Pitkä kuuma kesä -elokuvassa, jonka jälkeen hänet nähty Napapiirin sankareissa, Risto Räppääjässä sekä Putouksessa kolmella kaudella 2017-2018.

Putouksen jälkeen loppuivat työt kuin seinään ja perheellisen miehen piti ryhtyä varastohommia viime keväänä. Ne hän on nyt lopettanut tulevan tanssiohjelman vuoksi.

Näyttelijälle on siis tulossa aivan erilainen työrupeama tänä syksynä.

– Molemmat hommat ovat fyysisiä, mutta tanssiminen on kyllä raskaampaa, uskoo Lavikainen.

Etukäteen hän ei ole ehtinyt treenata mitään.

– Ei työn ohessa ole kerinnyt.

Syntyykö vauva kesken tanssikisan?

Lavikainen on myös kertonut, että perheeseen odotetaan uutta vauvaa syksyllä. Mitä jos vauveli päättää syntyä kesken tanssikisan?

– Vauvoistahan ei koskaan tiedä, milloin ne päättävät maailmaan tulla. Kukapa tietää miten käy, nähdäänkö dramaattinen poistuminen suoraan tanssiparketilta kohti synnytyssairaalaa vai ottaako tuleva vauveli isänsä syksyn kiireet huomioon ja putkahtaa ihmisten ilmoille kohteliaasti harjoituspäivien välissä, Lavikainen miettii.

Tanssii tähtien kanssa, MTV3 sunnuntai 22.9. klo 19.30