Moskeijoissa ammuttu Uudessa-Seelannissa – Useita kuolonuhreja, poliisi on ottanut neljä epäiltyä kiinni

Masjid Al Noor-moskeijan ulkopuolella nähtiin perjantaina lukuisia ambulansseja ja poliisiautoja Uudessa-Seelannissa. Poliisi on ottanut ampumisista epäiltynä kiinni neljä henkilöä.
Masjid Al Noor-moskeijan ulkopuolella nähtiin perjantaina lukuisia ambulansseja ja poliisiautoja Uudessa-Seelannissa. Poliisi on ottanut ampumisista epäiltynä kiinni neljä henkilöä. Kuva: Martin Hunter

Useita ihmisiä on kuollut kahdessa moskeijassa sattuneessa ampumistapauksessa Uudessa-Seelannissa sijaitsevassa Christchurcin kaupungissa. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters sekä sanomalehti The New Zealand Herald-verkkosivuillaan. Arviot kuolonuhrien määrästä vaihtelevat yhdeksästä useisiin kymmeniin.

Poliisipäällikkö Mike Bushin mukaan neljä henkeä on pidätetty ampumisiin liittyen. Heistä kolme on miehiä ja yksi nainen. Poliisilla ei ole kuitenkaan varmuutta, että kaikki ampujat olisi saatu kiinni. Etsinnöissä on löytynyt myös omatekoisia räjähteitä. Iskut tapahtuvat perjantaina iltapäivällä paikallista aikaa.

Uutinen päivittyy.