Onpa virkistävää katsoa sinkkukomediaa espanjalaisittain

Javier (Javier Veiga) ja Marta (Marta Hazas) yrittävät kumpikin tahoillaan epätoivoisesti löytää sitä oikeaa, kun biologinen kello tikittää vaateliaasti. Sarjan suuri kysymys on, että törmäävätkö he ikinä toisiinsa?
Javier (Javier Veiga) ja Marta (Marta Hazas) yrittävät kumpikin tahoillaan epätoivoisesti löytää sitä oikeaa, kun biologinen kello tikittää vaateliaasti. Sarjan suuri kysymys on, että törmäävätkö he ikinä toisiinsa? Kuva: Laura Krohn

Järjetön vauvakuume

★★★★ Eurooppalaisten tv-kanavien pitäisi vaihtaa yhä enemmän sarjoja keskenään. On virkistävää katsoa tällaista sinkkukomediaa vaihteeksi Espanjasta.

Sarjan lähtökohtahan on yleismaailmallinen: olet yli kolmekymppinen sinkku, etsit sitä oikeaa, haluat pariutua ja saada lapsen.

Ainoa hämmentävä seikka on, että miespääosan esittäjä Javier Veiga näyttää kyllä neli-viiskymppiseltä – ja onkin, sillä Wikipedia ilmoittaa hänen iäkseen 47 vuotta. Ja samalla selviää, että muutaman vuoden nuorempi naispääosan esittäjä Marta Hazas on hänen vaimonsa.

Veiga on myös sarjan käsikirjoittaja ja ohjaaja.

Martan isän äreys on läpitunkevaa

Tämä onkin varsin hauska ja nokkela sarja. Jo alku harhauttaa näppärästi katsojaa, kun Marta morsiuspuvussa odottaa miestä saapuvaksi.

Hulvattomia tilanteita seuraa aikamoisella tykityksellä, kun päähenkilöt etsivät kumpikin tahoillaan mitä erilaisimmin keinoin sitä oikeaa ja koittavat selvitellä, onko nettideitti lapsirakas.

Soppaan liittyy myös ystäviä ja perheenjäseniä. Yksi maanmainio hahmo on Martan isä. Hän on kokonaisvaltaisessa katkeruudessaan ja äreydessään aivan yliveto.

Myös absurdia otetta löytyy mielikuvituslasten muodossa.

Näytteleminen turhan liioittelevaa

Tietenkin ilmassa leijuu myös kutkuttava kysymys, että tapaavatko nämä kaksi ihmistä ikinä toisiaan?

Monesti tapaaminen onkin ihan hiuskarvan varassa, kun he ohittavat toisensa samassa kahvilassa tai risteyksessä. Näin se kohtalo pitää pilkkanaan ja pyörittää ihmispoloa.

Suomalaiseen verkkaiseen ja hillittyyn makuun näytteleminen on turhan liioittelevaa ja mahtipontista, mutta siihenkin tyylilajiin tottuu.

Tämä komedia huvittaa ja hengästyttää.

Yle Teema & Fem klo 20.00 ja Areena