Päivän leffapoiminnat: Arjen sankari joutuu ahtaalle tositapahtumiin perustuvassa draamassa

Sully – uroteko Hudson-joella kertoo lentokapteenista (Tom Hanks), joka onnistui laskeutumaan hajonneella matkustajakoneella jokeen.
Sully – uroteko Hudson-joella kertoo lentokapteenista (Tom Hanks), joka onnistui laskeutumaan hajonneella matkustajakoneella jokeen. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Sully – uroteko Hudson-joella

★★★ Clint Eastwood on esittänyt monia hiljaisia sankareita, ja ilman erillisiä rummunpärinöitä hän semmoisista myös ohjaajana kertoo. Tositapahtumat innoittivat konkaria kertomaan lentokapteenista, joka onnistui laskeutumaan hajonneella matkustajakoneella jokeen. Palkinnoksi 155 hengen pelastamisesta hänen uransa uhattiin tuhota. Kyllä se kouraisee, kun Tom Hanks lyö peliin koko rehdin miehen karismansa. Laura Linney on vaimo. (USA 2016)

MTV3 klo 22.35

The Departed

★★★★ Konkarista toiseen: Martin Scorsese on jo vuosikymmeniä kuvannut sitä miehuutta, jonka kriisiä ja myrkyllisyyttä ovat nyttemmin muutkin innostuneet hokemaan. Petoksen teemat jylläävät neljän Oscarin rikosjännärissä, jossa toinen mies päätyy Bostonin varjoisilta kujilta poliisiksi, toinen rikolliseksi. Ja sitten juonitaan vielä vastapuolen laskuun. Peilikuvina kieppuvissa rooleissa ovat Leonardo DiCaprio ja Matt Damon. (USA 2006)

Sub klo 21.00

Warcraft: The Beginning

★★ Duncan Jones ei ehkä tykkää, kun aina muistetaan, että hän on David Bowien poika. Isältä perittyä luovuutta hän kuitenkin onnistui väläyttämään sekä niukan tiukassa scifi-elokuvassaan Kuu (2009) että sykettä nostavassa toimintajännärissään Source Code (2011). Siksikin seuraava ohjaustyö veti apeaksi. Jones yritti puskea luonnetta ritarien ja örkkien kärhämiin. Pelileffoille tyypillinen muovipinta ei silti elä, ei hengitä. (USA 2016)

TV5 klo 21.00