Päivän leffapoiminnat: Eläkeläiset puuhaavat ryöstökeikkaa, kun pankki vei eläkerahat

Komediassa Nyt tai ei koskaan kolme vanhaa kaverusta päättävät ryöstää pankin, joka on rohmunnut itselleen heidän eläkerahansa.
Komediassa Nyt tai ei koskaan kolme vanhaa kaverusta päättävät ryöstää pankin, joka on rohmunnut itselleen heidän eläkerahansa. Kuva: Laura Krohn

Tyylikäs lähtö

★★★ Komediassa Nyt tai ei koskaan (2008) vanha ja sairas Morgan Freeman karkasi kaverinsa Jack Nicholsonin kanssa irrottelemaan. Vuosikymmentä myöhemmin panokset kovenivat, kun Freeman lähti Michael Cainen ja Alan Arkinin kanssa pankkia ryöstämään. Zach Braffin seniorikomedia ei yllättele, mutta kolmikon vuoksi siitä on helppo pitää. Ja siksikin, että syynä on nykyajan bisnesketkujen viemät eläkerahat. Ensiesitys. (USA 2017)

Sub klo 21.00

Poika

★★★★ Hugh Grantin esittämää Will Freemania eivät rahahuolet paina. Tämä elelee leveästi isävainaansa teostokorvauksilla ja päättää helppojen treffien toivossa tapailla yksinhuoltajaäitejä. Itsekeskeinen huithapeli tutustuukin koulukiusattuun Marcukseen (Nicholas Hoult) ja tämän äitiin (Toni Collette). Luontevasti lämpiävä aikuistumiskomedia oli yllätys American Pie -teinisikailujen ohjaajilta Chris ja Paul Weitziltä. (Britannia 2001)

Frii klo 18.00

Continental - hupainen avioero

★★★ Osasivat porukat ennenkin hauskaa pitää, vaikka viihde-elektroniikkaa oli vähemmän. Tässäkin musiikkikomediassa kohdataan aviokriisi kevyesti tanssahdellen. Ginger Rogers on Mimi, joka tahtoo eroon tylsästä ukostaan. Fred Astairen Guy tarjoutuu syntipukiksi, ja pistää stepaten vaikka takan edessä. Vuosikertaviihdykkeen tyylipisteet viimeistelee Cole Porterin iki-ihana Night and Day. (USA 1934)

Yle Teema & Fem klo 21.07