Päivän leffapoiminnat: Elämältä putoaa pohja tallintuoksuisessa tositarinassa

Jaanan (Olga Temonen) elämää ovat hevoset ja lapset, kunnes vakava onnettomuus vie kaikelta pohjan.
Jaanan (Olga Temonen) elämää ovat hevoset ja lapset, kunnes vakava onnettomuus vie kaikelta pohjan. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Aika jonka sain

★★★ Tuukka Temonen ja käsikirjoittajakumppani, päätähti Olga Temonen kertovat tallintuoksuisen selviytymis- ja tositarinan. Jaanan elämää ovat hevoset ja lapset, kunnes vakava onnettomuus vie kaikelta pohjan. Kelvottomasta poikaystävästä (Sebastian Rejman) ei tueksi ole, mutta läheltä löytyy lempeä jaffamies Teppo (Ville Myllyrinne). Jaanalla on parempi kontakti hevosiin kuin ihmisiin. Niin on koko elokuvallakin. Ensiesitys. (Suomi 2019)

MTV3 klo 19.30

Blockers

★★★ Tytöt päättävät heittää koulun päättäjäisjuhlissa hyvästit sekä lukiolle että neitsyydelle. Vanhemmat saavat tietää ja käyvät porukalla hanketta sabotoimaan. Ehkä se on Amerikassa luontevaa, mutta Kay Cannonin komedian idea kuulostaa suomalaisittain lievästi sanoen nihkeältä. Naurut ja nolot tilanteet tähdätään joka tapauksessa tervehenkisesti aikuisiin. Leslie Mann, John Cena ja Ike Barinholtz ottavat osumaa. Ensiesitys. (USA 2018)

TV5 klo 21.00

The Program

★★★★ Amerikkalaista puheen ollen: sikäläistä kansallistuntoa pönkitti, kun pyöräilijä Lance Armstrong kävi kerta toisensa jälkeen peittoamassa eurooppalaiset näiden omassa lajissa, Ranskan ympäriajossa. Sitä kivuliaampi oli puolestaan rysähdys, kun monivuotinen voittaja jäi kiinni dopingista. Stephen Frearsin draamassa Ben Foster puuskuttaa Armstrongina. Chris O’Dowd on irlantilainen urheilutoimittaja David Walsh. (Britannia/Ranska 2015)

Kutonen klo 23.20