Päivän leffapoiminnat: Halisen elokuvassa haetaan rooleja – Leea Klemola tekee pohditun roolin siivoojana, joka on korjannut sukupuolensa naiseksi

Maarit (Leea Klemola) elää suurta murroskautta, sillä hän on vastikään korjannut sukupuolensa naiseksi. Samia esittää Peter Franzén.
Maarit (Leea Klemola) elää suurta murroskautta, sillä hän on vastikään korjannut sukupuolensa naiseksi. Samia esittää Peter Franzén. Kuva: Hena Blomberg

Kerron sinulle kaiken

★★★★ Pari viikkoa sitten Käännekohdassa Simo Halinen kuljetti ihmisiä tärkeiden päätösten eteen. Maarit on semmoisen tehnyt jo ennen kuin tämä, ohjaajan edellinen elokuva alkaa. Leea Klemola tekee tarkasti pohditun roolin siivoojana, joka äskettäin on korjannut sukupuolensa naiseksi. Peter Franzénin esittämä Sami vaikuttaisi olevan enemmän tuuliajolla. Kelpo näyttelijät hallitsevat elokuvaa, jossa rooleja koetellaan laajemminkin. (Suomi 2013)

TV2 klo 22.00

Joy

★★★ Myös David O. Russellin elokuvaa vie vahva naishahmo. Tositarina muistelee Joy Manganoa, joka keksi ihmemopin, perusti yritysdynastian ja kasvoi sukunsa matriarkaksi. Nälkäpeli-elokuvissa sinnikkäästi taistellut Jennifer Lawrence tekee roolin vielä hurjemmilla kierroksilla. Vaikeaa on sanoa, irvaileeko vai ylistääkö ohjaaja amerikkalaista unelmaa, mutta saippua ainakin vaahtoaa runsaana. Ja sehän moppailutarinaan sopii. (USA 2015)

Sub klo 21.00

Charade – vaarallinen peli

★★★ Jos kaikki olisi kiinni puitteista ja tähtiparin tyylikkyydestä, nappaisi Charade täydet tähdet. Laulavien sadepisaroiden ohjaaja Stanley Donen sai jännityskomedian kulkemaan kuin tanssi, ja antoi kameran ihastella Audrey Hepburnin ja Cary Grantin pääparia. Edellinen on nuori leski, joka kohtaa komean muukalaisen Pariisissa ja päätyy vaaroihin. Vielä kun Alfred Hitchcock olisi päässyt lisäämään kierommat kierteet tarinaan. (USA 1963)

Yle Teema & Fem klo 21.00