Päivän leffapoiminnat: Inhimillisten apinoiden kapina tuntuu ajankohtaiselta

Lääkelaboratorion koe-eläinsimpanssin poikanen päätyy tutkijan kotiin lemmikiksi. Pian selviää, että simpanssin elimistöön on päätynyt Alzheimerin tautiin kehitettyä lääkettä, joka tekee simpanssista huomattavasti lajitovereitaan älykkäämmän
Lääkelaboratorion koe-eläinsimpanssin poikanen päätyy tutkijan kotiin lemmikiksi. Pian selviää, että simpanssin elimistöön on päätynyt Alzheimerin tautiin kehitettyä lääkettä, joka tekee simpanssista huomattavasti lajitovereitaan älykkäämmän Kuva: Laura Krohn

Apinoiden planeetan synty

★★★★ Rupert Wyattin tieteisseikkailu on esiosa aiemmille Apinoiden planeetta -elokuville ja -sarjalle. Ajankohtaisemmalta se kumminkin tuntuu. Koe-eläinsimpanssin poikanen nimeltä Caesar saa elimistöönsä Alzheimer-lääkettä ja kasvaa eläinoikeustaistelijaksi. Vavahduttavinta on, kun Caesarin silmiin syttyy inhimillinen tietoisuus. Roolissa loistaa Andy Serkis, tuttu näyttelijä myös Sormusten herran Klonkun takaa. (USA 2011)

Sub klo 21.00

Cut Bank

★★★ Aika somaa on tämmöisenä vuodenaikana katsoa auringonpaisteessa hehkuvaa rypsipeltoa. Matt Shankmanin juonekkaassa jännärissä kiva kesätunnelmointi kuitenkin katkeaa ampumatapaukseen, joka tallentuu videolle. Montanalaisessa pikkukaupungissa ei juuri rikoksia pitäisi sattua. John Malkovich, Billy Bob Thornton sekä nuoremmat Liam Hemsworth ja Teresa Palmer ovat todistamassa teorian ja käytännön eroa. (USA 2014)

Hero klo 21.00

Gangsterisota

★★ Ruben Fleischerin ohjaamassa Zombielandissa ammuttiin kaupungissa mellastavia zombeja silkasta ampumisen riemusta. Kyllä se ronskin linjan kauhukomediaan istui, mutta gangsteritarinassa sama tuntuu jo tympeältä. Scarface, L.A. Confidental ja muut on selvästikin katsottu tarkkaan, mutta gangsteripomo Sean Pennin brutaali riehunta sekä Josh Brolinin, Ryan Goslingin ja muiden kyttämachoilu ajavat päin parodian aitaa – ja läpi. (USA 2013)

Nelonen klo 22.00