Päivän leffapoiminnat: Kelpo kolmikko puolitehoilla romanttisessa komediassa

Komediassa Cameron Diazin esittämä lakinainen Carly kuvittelee löytäneensä elämänsä miehen, Markin, kunnes hän sattumalta saa tietää tämän olevan ukkomies.
Komediassa Cameron Diazin esittämä lakinainen Carly kuvittelee löytäneensä elämänsä miehen, Markin, kunnes hän sattumalta saa tietää tämän olevan ukkomies. Kuva: Barry Wetcher

Se toinen nainen

★★ Naisen parhaat vuodet ja Gloria – gansteriheila ovat amerikkalaisen uuden aallon särmikkäitä merkkiteoksia. Ohjaaja John Cassavetesin ja näyttelijä Gena Rowlandsin poika Nick lipsui kuitenkin kaupallisemmille linjoille. Miellyttämisen hinku hukkaa paukkuja romanttisessa komediassa, jossa Cameron Diaz äkkää, että poikaystävällä onkin vaimo ja heila. Leslie Mannin ja Kate Uptonin kera olisi ollut hyvä irrotella rohkeamminkin. (USA 2014)

Sub klo 21.05

Kesä

★★★ Neuvostonuoriso ei kuunnellut 1980-luvulla pelkästään Leonid Brežnevin puheita. Kulttitähti Mike Naumenko ja tulokas Viktor Tsoi tiesivät, mitä David Bowie, Lou Reed, Blondie ja muut puuhasivat lännessä samaan aikaan. Kirill Serebrennikovin sukupolvikuvauksessa muistellaan nuorena kuolleita tienraivaajia niin virkeästi, ettei tämmöinen ulkopaikkakuntalainen kaikkia tragedioita tai nostalgioita edes huomaa. Ensiesitys. (Venäjä 2018)

Yle Teema & Fem klo 14.33

Imperium

★★★ Daniel Radcliffe oppi Harry Potterina pärjäämään monenlaisten olmien ja örkkien seurassa. Vastaan ei silti ikinä tullut uusnatseja, kuten Daniel Ragussisin jännärissä. Siksi se vetääkin niin vakavaksi. Nate Foster on FBI:n nuori analyytikko, joka tahtoo siirtyä peitetehtäviin ja saa enemmän kuin tilaa. Spike Leen Black Klansman irrotteli vastaavista asetelmista enemmän irti, mutta aihe ei yhteen leffaan tyhjene. Ensiesitys. (USA 2016)

TV5 klo 21.00