Päivän leffapoiminnat: Kylmäkalle vaihtuu mutta asenne pysyy scifi-komedian jatko-osassa

Men in Black 3 ei tarjoile yllätyksiä, mutta vitsailu ja suruton seikkailuhenki ovat yhä voimissaan. Pääosissa nähdään Will Smith ja Tommy Lee Jones.
Men in Black 3 ei tarjoile yllätyksiä, mutta vitsailu ja suruton seikkailuhenki ovat yhä voimissaan. Pääosissa nähdään Will Smith ja Tommy Lee Jones. Kuva: Wilson Webb

Men in Black 3 – Miehet mustissa 3

★★★ Vanha äkäpussi on joskus ollut nuorempi äkäpussi. Se käy ilmi scifi-komedian kolmososassa. Vaarallinen konna karkaa vuoteen 1969, ja Will Smithin agentti J hyppää perässä. Tommy Lee Jonesina tutuksi tullut agentti K onkin siellä Josh Brolinin esittämä kylmäkalle. Muuten jatko-osa ei onnistu yllättämään, mutta ohjaaja Barry Sonnenfeld pitää vitsailun ja suruttoman seikkailuhengen kunniassa. (USA 2012)

Sub klo 21.00

Onibaba – tappajat

★★★★ Kaislikossa suhisee keihäs, ja haaskalintujen siivet iskevät, kun kaksi naista väijyy ja surmaa eksyneitä sotilaita. Näiden varusteet menevät myyntiin. Kaneto Shindon historiallinen kauhudraama käynnistyy armottomasti, mutta varsinaisesti armottomia ovat sisällissotaa pyörittävät ja heikompiaan hyväksi käyttävät miehet. Mustavalkoisissa kuvissa onkin myös kauneutta, äidin tuskaa ja jopa feminismin syrjää. Ensiesitys. (Japani 1964)

Yle Teema & Fem klo 21.00

The Legend of Barney Thomson

★★★ Musta huumori on brittien leipälaji. Omassa elokuvassaan näyttelijänä tunnettu Robert Carlyle tökkää lusikkansa siihen klimppisoppaan. Skotlantilainen parturi Barney ei ole murhaajaluonne, mutta ruumiin hän saa riesakseen pomon kaaduttua saksiin. Carlyle vetää turhan kuivakkaa linjaa, mutta Emma Thompsonin ronski mammahahmo ja tymäkkä poliisi Ray Winstone piristävät. (Britannia 2015)

Frii klo 21.00