Päivän leffapoiminnat: Nostalgiaa Näsijärven täydeltä, 1980-luvun Manserock kuskaa romanttista komediaa

Reino Nordin ja Malla Malmivaara ovat nuoret rakastavaiset 1980-luvulle sijoittuvassa elokuvassa, jossa raikaa Manserock.
Reino Nordin ja Malla Malmivaara ovat nuoret rakastavaiset 1980-luvulle sijoittuvassa elokuvassa, jossa raikaa Manserock. Kuva: MTV3 Media

Vuonna 85

★★ Riku Suokkaan musikaali saattoi hyvinkin hivellä livenä. Ainakin nostalgiaa tuli Näsijärven täydeltä, kun 1980-luvun Manserock säesti rakkaustarinaa. Timo Koivusalon kanssa tehty leffaversio tuntuu kuitenkin pinnistelyltä. Toki Juice, Eput ja Popeda soivat, kun kolmekymppiset Reino Nordin ja Malla Malmivaara tulkitsevat nuorta rakkautta. Luontevampaa on kuitenkin Heikki Silvennoisen ja muiden setien velmuilu. Ensiesitys. (Suomi 2013)

Sub klo 21.00

Ice Age 4: Mannerten mullistus

★★★ Jos tahtoo kyynisesti sanoa, ovat Ice Age -animaatiot keskittyneet ottamaan ilon irti ilmastonmuutoksesta. Tsemppailu ja ystävyys ovat kuitenkin tärkeintä myös nelososassa, jossa mannerlaattojen liikekannallepano pakottaa mammutti Mannyn ja kaverit jälleen seikkailuun. Yllättämään ei elokuvasarja enää pysty, mutta merellisistä touhuista saadaan tuoreita maisemia ja tuttavuuksia mukaan. Monenkarvainen porukka puhuu suomea. (USA 2012)

Fox klo 19.20

Split

★★★★ Outo hiippari sieppaa kolme teinityttöä parkkipaikalta. Ja oudommaksi menee, kun ilmenee, ettei hiippari ole yksin. Saman tyypin sisällä temmeltää liuta sivupersoonia. Hahmo on lievästi sanoen ”haasteellinen”, mutta M. Night Shyamalanin sai kauhujännärinsä päärooliin (tai -rooleihin) virtuoosin. Elohopeainen James McAvoy kannattelee elokuvaa monin paikoin yksin. Nuoren Caseyn kiipeliä tulkitsee Anya Taylor-Joy. Ensiesitys. (USA 2016)

TV5 klo 21.00