Päivän leffapoiminnat: Perhe on paras avaruudessakin – Marvelin raikuliryhmän toisessa seikkailussa kukkii vinksahtanut huumori

Chris Pratt esittämä Tähtlordi ja David Bautistan Drax Tuhoaja reissaavat tähtien välisessä avaruudessa.
Chris Pratt esittämä Tähtlordi ja David Bautistan Drax Tuhoaja reissaavat tähtien välisessä avaruudessa. Kuva: Chuck Zlotnick

Guardians of the Galaxy Vol. 2

★★★★ Päivän söpöyspalkinnon voittaa puuolento Baby Groot, jonka sanavarasto rajoittuu lauseeseen ”Minä olen Groot”. Outoja otuksia ja herttaisesti vinksahtanutta huumoria kukkii Marvelin raikuliryhmän toinen seikkailu muutenkin. Perheasiat nousevat pintaan, kun höppänä Tähtilordi (Chris Pratt), pesukarhu Rocket (Bradley Cooper) ja kaverit reissaavat tähtien välisessä avaruudessa. Meno on letkeää kuin vanhoissa Star Warseissa. (USA 2017)

Nelonen klo 21.00

Mr. Bean lomailee

★★★ Tänä kesänä taitavat monet etelänlomat jäädä väliin, mutta herra Bean sentään tarjoaa tujauksen Välimeren vettä ja päivänpaistetta. Ainakin, kunhan perille pääsee. Rowan Atkinsonin esittämä nolojen tilanteiden mies nimittäin voittaa rantaloman Rivieralla, mutta matka läpi Ranskan sujuu mutkikkaasti. Riemukkaiden mokien sekaan mahtuu myös tyhjempää kelailua, mutta eikö juuri suloinen joutilaisuus kuulukin kesälomaan? (Britannia 2006)

TV5 klo 13.45

Valtapeli

★★★★ Nuorta tunaria pyörryttää, kun newyorkilaisen firman isokiho ylentää hänet pomoksi. Joel ja Ethan Coen ovat taitavia piilottamaan elokuviinsa myyttejä, mieleenjuolahduksia ja tarinoita. Niinpä hätäisemmältä katsojalta menee ohi, että tämän bisnessatiirin lapsekas Tim Robbins ja juonekas Paul Newman ovat hulavannetta pyörittäessään kuin Aku Ankka ja Roope-Setä. Topakka sihteeri Jennifer Jason Leigh on tietenkin Iines Ankka. (USA 1994)

TV5 klo 21.00

15.6. Korjattu kuvatekstiin Drax Tuhoajan esittäjän nimi, joka on David Bautista eikä David Sokolov, kuten kuvatekstissä virheellisesti väitettiin.