Päivän leffapoiminnat: Turpiin vaan ja epäonnea – kulttielokuvassa mieskaksikko purkaa pahaa oloaan taisteluklubilla

Fight Club -elokuvassa Brad Pittin esittämä Tyler houkuttelee kaverinsa mukaan väkivaltaiseen ja laittomaan taistelukerhoon.
Fight Club -elokuvassa Brad Pittin esittämä Tyler houkuttelee kaverinsa mukaan väkivaltaiseen ja laittomaan taistelukerhoon. Kuva: Monarchy Enterprises Sarl

Fight Club

★★★★ David Fincherin kulttielokuvassa pidetään onnettomien miesten kokoontumisajot. Edward Norton on toimiston mies, joka Ikea-kalusteidensa keskellä potee tyhjyyden tunnetta. Sen lääkkeeksi Brad Pittin esittämä Tyler tarjoaa jäsenyyttä taistelukerhossa, jossa samanmieliset äijäpolot purkavat toisiinsa oloaan. Että elämä tuntuisi edes joltain. Mustan huumorin ja samanväristen silmien jäljiltä ei miehen kriisistä jää epäilyksiä. (USA 1999)

TV2 klo 21.00

I Do… Until I Don’t

★★ Entä jos avioliitto vahvistettaisiin seitsemäksi vuodeksi kerrallaan? Sitten mietittäisiin uusintaa. Elokuvantekijä Vivianilla on selvästikin visio, mutta ikävä kyllä indie-komedioiden taitaja Lake Bell ei saanut romanttiseen komediaan tuttua, kirpeää kosketustaan. Kenties tähtinimet haittasivat luovuuden lentoa. Sinänsä reippaasti Ed Helms, Mary Steenburgen, Paul Reiser ja muut Bellin kera myllyä pyörittävät. Ensiesitys. (USA 2017)

TV5 klo 21.00

Spider-Man: Homecoming

★★★★ Toiselta kanavalta tulee Batman & Robin, mutta illan supersankarin tittelin voittaa useamman seitinkantaman mitalla Hämähäkkimies. Vai pitäisikö puhua Hämähäkkipojasta? Tom Hollandin esittämä Peter Parker on nimittäin oikein uskottava, vikkelä lukiolaisteini, joka hinkuaa korttelisarjan sankaritöistä isomman luokan urotekoihin. Toimintaseikkailun ja teinikomedian luonteva liitto solmittiin Jon Wattsin ohjaajankäsissä. (USA 2017)

Nelonen klo 21.35