Poliisi epäilee espoolaismiestä yhteensä 52 lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta – poikkeuksellisen laaja rikossarja

Poliisin mukaan poikkeuksellisen laajassa seksuaalirikossarjassa on uhreina 52 eri lasta.
Poliisin mukaan poikkeuksellisen laajassa seksuaalirikossarjassa on uhreina 52 eri lasta. Kuva: JUSSI LEINONEN

Poliisi epäilee noin 30-vuotiasta miestä poikkeuksellisen laajasta lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikossarjasta. Miestä epäillään 12 törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, 39 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kahdesta lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä. Uhreina on yhteensä 52 eri lasta.

Epäilty on ollut vangittuna maaliskuun alusta alkaen. Länsi-Uudenmaan poliisi on saanut tapauksen esitutkinnan valmiiksi. Seuraavaksi juttu siirtyy syyteharkintaan.

Epäilty lähestyi uhrejaan sosiaalisessa mediassa, ainakin kuvapalvelu Instagramissa ja kuva- ja videopalvelu Snapchatissä. Mies aloitti keskustelut uhrien kanssa jutusteluna, minkä jälkeen keskustelut muuttuivat pian seksuaalissävytteisiksi. Mies pyysi uhreilta videoita ja kuvita ja lähetti niitä myös itse. Poliisin tietojen mukaan uhrit eivät tavanneet epäiltyä kasvokkain.

Hyväksikäytöt ovat tapahtuneet vuosina 2018 ja 2019. Uhrit ovat kotoisin eri puolilta Suomea ja he ovat iältään 9–15-vuotiaita tyttöjä, kertoo tutkintaa johtanut rikoskomisario Max Bock poliisin tiedotteessa.

Suurin osa uhreista jätti kertomatta yhteydenotoista aikuiselle

Länsi-Uudenmaan poliisi alkoi tutkia epäillyn tekemisiä sen jälkeen, kun yksi uhreista otti yhteyttä poliisiin tämän vuoden alkupuolella. Bockin mukaan suurin osa lapsista ei kertonut yhteydenotoista tai viestittelystä aikuiselle. Ilmeisesti syynä kertomattomuuteen oli lasten kokema häpeä.

Bock toivoo, että vanhemmat keskustelevat lasten kanssa siitä, miten sosiaalisen median palveluissa tulee toimia, sekä siitä, mitä tehdä, jos aikuinen henkilö lähestyy lasta omituisilla viesteillä.

Poliisi ei tiedota tapauksesta enempää.