Putsaako M/S Romantic Venla-pöydän? Toivottavasti!

Synkkyys ja komediallisuus ristesivät kutkuttavasti M/S Romanticissa, joka on ehdolla Venla-gaalassa neljässä kategoriassa. Hannu-Pekka Björkman esitti työlleen omistautunutta risteilyisäntää ja Johanna Af Schultén tämän kollegaa.
Synkkyys ja komediallisuus ristesivät kutkuttavasti M/S Romanticissa, joka on ehdolla Venla-gaalassa neljässä kategoriassa. Hannu-Pekka Björkman esitti työlleen omistautunutta risteilyisäntää ja Johanna Af Schultén tämän kollegaa. Kuva: Laura Krohn

M/S Romantic osui viime keväänä napakasti suomalaiseen kipuhermoon. Neliosainen draamasarja sisälsi kaikki laivamatkustajien tunnistettavat prototyypit ja tilanteet.

Komediaa, ahdistusta ja mysteeriä kutkuttavasti sekoittava tyylilaji piti otteessaan. Vaikka katsoja kiemurteli myötähäpeässä, sarja oli silti puhdasta nautintoa. Yhtään ei osannut arvata, mitä seuraavaksi tapahtuman pitää.

Sarja yhdisti suomalaisia paremmin kuin jääkiekon MM-mestaruus ja palautti kerrasta uskon suomalaiseen tv-draamaan. Risteilymatkustajien tarinat tekee mieli katsoa toisenkin kerran.

Lopputulos on huikea, vaikka sen kuvaaminen oli rankkaa

Nyt M/S Romantic on ehdolla Venla-gaalassa neljässä kategoriassa: paras draamasarja, käsikirjoitus, ohjaaja ja miesnäyttelijä. Sen soisi voittavan jokaisen.

Jani Volasen ja Tommi Korpelan omista havainnoista syntynyt käsikirjoitus on timanttinen. Ohjaajana Volanen ansaitsisi pystinsä myös työvoittona. Hän avautui haastattelussa (Helsingin Sanomat 8.3.) pienellä rahalla ja tappotahdilla tehdyistä kuvauksista.

Sarja kuvattiin neljällä ihan tavallisella Tukholman-risteilyllä. Yhden päivän aikana kuvattiin 21 kohtausta. Sen jälkeen Volanen oli tärisevä raunio, joka vannoi, ettei ohjaa enää koskaan.

Kaikki sarjan hahmot ja näyttelijät ovat hyviä, mutta hersyvin on risteilyisäntä Hannu-Pekka Björkman.

Björkman ehdolla myös Nyrkistä

Kultainen Venla -patsaat jaetaan viime vuoden parhaille tv-ohjelmille gaalassa Suomen Kansallisoopperassa perjantaina 17.1.2020.

Suurin osa palkinnoista annetaan televisioalan ammattilaisten mielipiteen pohjalta. He äänestivät esituomariston valitseman kolmen ehdokkaan listojen pohjalta.

Yleisökin on saanut äänestää omia suosikkejaan Paras ohjelma ja Paras esiintyjä -kategorioissa. Molemmissa oli yli sata ehdokasta ja mukana likipitäen kaikki kotimaiset tuotannot Urheiluruudusta Temptation Island Suomeen ja Onnenpyörästä Aallonmurtajaan.

Sielläkin mukana on myös M/S Romantic ja Hannu-Pekka Björkman, mutta tässä ehdolla Elisa Viihteen Nyrkistä.