Radion kiinnostavissa kesäsarjoissa podetaan matkakuumetta, pohditaan koiran ja ihmisen suhdetta ja analysoidaan Ankkalinnaa

Panu Hietaneva käy kahdeksanosaisessa radiosarjassaan läpi muun muassa koiran ja ihmisen yhteistä historiaa.
Panu Hietaneva käy kahdeksanosaisessa radiosarjassaan läpi muun muassa koiran ja ihmisen yhteistä historiaa. Kuva: Johanna Kannasmaa

Toimittaja Panu Hietaneva osti kolmisen vuotta sitten mustan tiibetinspanielin ja ällistyi eläinlääkärikuluista. Hän pohtii kahdeksanosaisessa sarjassaan ihmisen ja koiran suhdetta ja yhteistä historiaa.

Koiria ja ihmisiä, Yle Puhe tiistaisin klo 15.30, kaikki jaksot Yle Areenassa

Miksi podemme toisinaan matkakuumetta?

Miksi haluamme vaihtaa välillä maisemaa ja podemme matkakuumetta? Luotuja kulkemaan -radiosarjassa Tiina Cavén pohtii monipuolisesti suhdettamme matkustamiseen sekä käsittelee myös kiertolaisuutta ja pakolaisuutta. Syvyyttä tuovat arkistopätkät.

Luotuja kulkemaan, 11.7. Yle Radio 1 klo 15.30, kaikki jaksot Yle Areenassa

Tommi Liimatta analysoi Ankkalinnaa

Tommi Liimatan radiomonologisarja lähtee liikkeelle Aku Ankan taskukirjakokoelmasta, jota hän analysoi terävästi. Jaksoissa on usein nostalginen teema kasettimankoista ja serkkujen luona kyläilyyn. Ote on villi ja ironinen.

Tommi Liimatan suuri serkkuteoria, Yle Puhe ma ja ti klo 11, kaikki jaksot Yle Areenassa

Äänessä Alma, Iina, Roni ja moni muu

Tuija Pehkosen keskusteluohjelmassa haastatellaan tunnettuja ihmisiä eri elämän aloilta. Vieraina ovat olleet jo Alma, Samuli Edelmann ja Duudsoneiden Jukka Hildén. Tänään näyttelijä Iina Kuustonen puhuu muun muassa suhteestaan siskoonsa Minkaan. Heinäkuussa kuullaan vielä esimerkiksi Roni Backia, Anna-Leena Härköstä, Sara Sieppiä ja Laura Lepistöä.

Tuija Pehkonen, Yle Puhe torstaisin ja perjantaisin klo 10.02, kaikki jaksot Yle Areenassa