Scarlett Johansson liitää korkealla – entisestä lapsitähdestä löytyy karismaa, sen todistaa myös illan elokuva

Rakkauslaulu Bobby Longille -elokuvassa Scarlett Johansson esittää 18-vuotiasta Pursya.
Rakkauslaulu Bobby Longille -elokuvassa Scarlett Johansson esittää 18-vuotiasta Pursya. Kuva: Lions Gate Films

Rakkauslaulu Bobby Longille

★★★ Scarlett Johanssonia ei nykyään pääse karkuun – ja miksi pitäisikään? Entisellä lapsitähdellä on kokemusta ja karismaa, jolla taittuvat monenlaiset roolit hienosyisistä ihmissuhdedraamoista supersankarien ryskeisiin. Johanssonin tarkka, turhista elkeistä karsittu tyyli kohottaa useimmiten elokuvan kuin elokuvan tasoa.

Varmemmaksi vakuudeksi Johansson oli äskettäin kaksinkertainen Oscar-ehdokas: eroavan vaimon pääroolista perhedraamassa Marriage Story ja aktivistiäidin sivuroolista natsiaikojen tragikomediassa Jojo Rabbit. Jotain sekin kertoo.

Parhaillaan odotetaan Black Widowia, jossa Marvel-elokuvien lujapotkuinen hahmo ottaa viimeinkin oman elokuvansa haltuun. Ainakaan tähden iskuvalmiudesta sen menestys ei tule jäämään kiinni. Viisi vuotta sitten Johansson tuiversi toimintajännäri Lucyn nimiroolissa kuin trombi.

Voimallinen läpimurto

Voimallinen oli jo läpimurtokin vuonna 2003, kun peräjälkeen saivat ensi-iltansa Sofia Coppolan moderni klassikko Lost in Translation ja Peter Webberin hieno taiteilijakuvaus Tyttö ja helmikorvakoru.

Niiden jälkeen tullut Rakkauslaulu Bobby Longille ei ollut samanlainen merkkitapaus, mutta pääroolit ja neworleansilaisen elämänmenon umpihaude ovat hyvin hallussa.

Esikoisohjaaja Shainee Gabel luo onnistuneemmin tunnelmaa kuin tarinaa.

Scarlett Johansson on 18-vuotias Pursy, joka saapuu myöhässä äitinsä hautajaisiin.

Nuoruutta ja elinvoimaa huokuvan tytön vastakohdaksi perintötalosta löytyy pari sivistynyttä juoppoa: John Travoltan harmaahapsinen kirjallisuudenopettaja, ja oppipoika Gabriel Macht, joka valmistelee kirjaa.

TV2 klo 21.00