Solsidanista tuttu näyttelijä käsikirjoitti, ohjasi ja näyttelee pääosan kirpeässä draamassa – toinen kausi on jo tulossa

Solsidanista tuttu ruotsalaisnäyttelijä Josephine Bornebusch on käsikirjoittanut ja ohjannut romanttisen draamakomedian Rakasta mua. Hän esittää itse sen pääosaa, sinkkua lääkäriä Claraa.
Solsidanista tuttu ruotsalaisnäyttelijä Josephine Bornebusch on käsikirjoittanut ja ohjannut romanttisen draamakomedian Rakasta mua. Hän esittää itse sen pääosaa, sinkkua lääkäriä Claraa. Kuva: Laura Krohn

Rakasta mua

★★★★★ "Mickan" onkin superlahjakkakkuus! Solsidanista tuttu näyttelijä Josephine Bornebusch on tehnyt romanttisen draamakomedian, jonka hän ohjasi, käsikirjoitti ja vielä näytteli sarjan pääroolia.

Suoratoistopalvelu Viaplayssä nähtävä Rakasta mua on vetävää ja kirpeää draamaa nykymenosta ja suhteista. Solsidan on kiltimpi ja kepeämpi.

Yhteistä on briljantti dialogi, nolot tilanteet ja hersyvä huumori. Sarja alkaa erittäin tehokkaasti pieleen menneistä nettitreffeistä.

Kolme päähenkilöä

Kuusiosaisessa draamassa seurataan kolmea eri-ikäistä ja eri elämänvaiheissa olevaa henkilöä heidän parisuhdekipuiluissaan.

Toisessa jaksossa selviää, miten nämä henkilöt liittyvät toisiinsa.

Bornebusch on synnytyslääkäri. Hän on toistaiseksi sinkku, mutta yrittää kovasti löytää sitä oikeaa. Hän tutustuu naapuritalon mallina työskentelevään Peteriin (Sverrir Gudnason).

Teinipari puolestaan kipuilee luottamuksen ja senioripari sairauksien kanssa. Göran Ulveson on häikäisevä roolissaan yli-inhimillisen positiivisena ja uhrautuvaisena eläkeläismiehenä.

Tätä haluaa lisää

Bornebusch onnistuu parhaiten käsikirjoituksessa ja ohjauksessa. Pääroolissa hän vaikuttaa ainakin aluksi liian äreältä ja kireältä. Clara on kuin teräväkielinen, jatkuvasti pahantuulinen Mickan.

Ruotsalaisnäyttelijä on siirtynyt yhä enemmän kameran toiselle puolelle. Hänen esikoisohjauksensa oli viime vuonna ensi-iltansa saanut Lasse-Maijan etsivätoimisto: Ensimmäinen arvoitus.

Tätä haluaa nähdä lisää! Ja sitä tuleekin, sillä sarjalle on luvassa jatkoa ensi vuonna, sillä toisen kauden kuvaukset alkoivat Tukholmassa jo ennen ensimmäisen kauden ensi-iltaa.

Lisäksi amerikkalainen televisioyhtiö ABC on hankkinut oikeudet sarjan pilottijaksoon.

Viaplay perjantai 11.10.2019