Suomen vahvimman naisen voimat karttuivat Viron maaseudulla – syksyn ensimmäisessä Perjantai-lähetyksessä puhutaan täydellisestä vartalosta

Voimanaisurheilussa kannattaa unohtaa kaiken maailman dieetit, sanoo Viron maaseudulla vahvaksi kasvanut Annika Eilmann.  Mulla on aika kova grippi eli ote. Se johtuu varmaankin siitä, että nuorena tyttönä olen lypsänyt lehmiä käsin ja raahannut narulla mullikoita pellolle.
Voimanaisurheilussa kannattaa unohtaa kaiken maailman dieetit, sanoo Viron maaseudulla vahvaksi kasvanut Annika Eilmann. Mulla on aika kova grippi eli ote. Se johtuu varmaankin siitä, että nuorena tyttönä olen lypsänyt lehmiä käsin ja raahannut narulla mullikoita pellolle. Kuva: Silja Aitoaho

Perjantai-dokkari: Suomen vahvin nainen

★★★ Annika Eilmann, 38, on Suomen vahvin nainen vuosimallia 2018. Kun hän nostelee yli satakiloisia kiviä salilla tai kaatelee autoja hiekkatien varrella, meno näyttää karskilta, tuulahdukselta miehisestä maailmasta.

Eilmann tutustui voimanaisurheiluun kolme vuotta sitten ja nousi lajin huipulle hämmästyttävän nopeasti. Sanna Ihalaisen ohjaamassa, syksyn ensimmäisessä Perjantai-dokkarissa maatalouslomittajana työskentelevä nainen arvelee, että hänen voimansa ovat peräisin lapsuudesta Viron maaseudulla.

Suurperheen esikoisena varttuneen Annikan piti auttaa vanhempiaan tilan töissä. Traktoria tai lypsykonetta ei ollut, vaan kaikki tehtiin käsin. Se opetti sitkeyttä ja periksiantamattomuutta, joita tarvitaan myös urheilussa.

Suomeen 1990-luvun lopussa saapunut Eilman ajattelee, että voimanaisurheilussa ja maataloustöissä on paljon samaa. Kivien nostelu, säkkien lastaus ja tukkipunnerrus ovat kisalajeja, jotka muistuttavat erehdyttävän paljon maatilan töitä.

– Maatilallakaan ei koreilla vaatteilla, kuten ei myöskään tässä lajissa.

Silti Eilmann ei halua tinkiä naisellisuudestaan. Hän haluaa olla huoliteltu ja sanoo, että omaa kehoaan pitää rakastaa – ja olla naiseudestaan ylpeä.

Aamulla hän lapioi lehmänlantaa navetassa, mutta päivällä istuu kynsihuollossa hemmoteltavana. Tosin geelikynnet on pidettävä tarpeeksi lyhyenä, jotta ne eivät haittaa painojen nostelua.

Syksyn ensimmäisessä Perjantai-lähetyksessä keskustellaan Pekka Vahvasen johdolla lihaksista ja täydellisen vartalon tavoittelusta. Vieraina ovat tv-gladiaattorina tunnettu urheilubloggaaja Oona Tolppanen sekä kehonrakennusta harrastava Dr. Body, ylilääkäri Jan Sundell. TV1 perjantai 13.9. klo 21.05