Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa

Kuvituskuva

Suomessa on todettu vuorokauden aikana viisi uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sunnuntaina. Tartuntoja on vahvistettu Suomessa nyt yhteensä 7 253.

Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu 329. Sairaanhoitopiirit raportoivat koronavirukseen liittyvät kuolemat kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Todettujen uusien koronatartuntojen määrä oli koko lailla samalla tasolla kuin viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana.

Lähiviikkojen korkein tartuntalukema kirjattiin viime keskiviikkona, jolloin ilmoitettiin 22 uudesta tartunnasta. Sen jälkeen todettujen tapausten määrät ovat pysyneet yksinumeroisissa luvuissa.

Kahdella alueella selvästi eniten koronatapauksia

Koronatapausten ilmaantuvuudessa kaksi aluetta nousee selvästi ylitse muiden. Eniten koronatapauksia suhteessa väestöön on havaittu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) sekä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueilla.

Husin alueella on todettu 315 ja Länsi-Pohjan alueella 247 tapausta sataatuhatta asukasta kohden. Muilla alueilla vastaava lukema on alle sadan. Koronatartuntojen ilmaantuvuus on ollut vähäisintä Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Karjalassa.

Viruksen leviämisen riski rakennustyömailla ja Ruotsin rajan tuntumassa

Kesäkuun lopulla uutisoitiin suomalaisilla rakennustyömailla todetuista koronavirustartunnoista. THL kertoi tuolloin pitävänsä rakennustyömaiden koronavirusryppäitä huolestuttavina.

– Nämä ovat potentiaalisia pienen paikallisen epidemian alkuja, sanoi THL:n tutkimusprofessori Hannu Kiviranta STT:lle.

Länsi-Pohjan alueella tartuntamääriin on vaikuttanut Ruotsin rajan läheisyys.

Alueen johtavat lääkärit tiedottivat runsas viikko sitten, että Länsi-Pohjassa lähes 50 ihmistä oli altistunut koronavirukselle lyhyen ajan sisällä.

Varmistettuja tartuntoja oli tuolloin viime kahden viikon ajalta vain muutamia, mutta tartunnan saaneet olivat ehtineet altistaa kymmeniä muita. Tartuntaketjujen selvittelyssä ilmeni, että taustalla oli ostosmatkoja Ruotsin puolelle.