Tänään päätetään, mikä kappale edustaa Suomea Tel Avivissa Euroviisuissa – Darude: Kaikki vahvoja pop-dance-biisejä, jotka voi esittää rinta rottingilla

Suoran UMK19: Darude -lähetyksen Turun Logomosta juontaa kolmikko Krista Siegfrids, Christoffer Strandberg ja Mikko Silvennoinen.
Suoran UMK19: Darude -lähetyksen Turun Logomosta juontaa kolmikko Krista Siegfrids, Christoffer Strandberg ja Mikko Silvennoinen. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Look Away, Release Me tai Superman edustaa Suomea euroviisuissa Tel Avisissa toukokuussa.

Edustuskappale valitaan Uuden Musiikin Kilpailussa illalla Turun Logomossa, valintatilaisuus lähetetään suorana TV2:lla.

Suomen edustaja on jo selvillä, hän on Ville Virtanen eli Darude, joka esittää kaikki ehdokaskappaleet yhdessä Sebastian Rejmanin kanssa.

Mikä on suosikkibiisisi?

Darude ei suostu valitsemaan kolmen ehdokkaan joukosta suosikkibiisiään.

– Kaikki ovat vahvoja pop-dance-biisejä, jotka voi esittää rinta rottingilla.

Hän kuvaa kappaleita lyhyesti näin: Look Awayssa otetaan kantaa, mutta ei syyllistetä tai paasata. Release Me kertoo siitä, kuinka välillä kirpaisee, vaikka kaikki on oikeasti hyvin. Superman antaa voimaa arjen touhuihin, siihen on helppo samaistua.

Euroviisujen ristiriita

Eurovision laulukilpailussa on esiintyjien kannalta ristiriita: se esitetään lavalla yleisölle, mutta tehdään todellisuudessa tv-kameroille ja televisionkatsojille. Näin on sekä Logomossa että Tel Avivissa.

– Me olemme Stefun kanssa halunneet pitää kiinni siitä, että myös paikalla oleva yleisö otetaan mukaan, Darude sanoo.

Kokemuksesta on hyötyä

Darude ei ole tuntematon esiintyjä. Hän on palkittu dj ja keikkailee ympäri maailmaa aktiivisesti noin 70 keikan vuositahdilla. Hänen ensimmäinen studioalbuminsa julkaistiin vuonna 2000. Before the Stormilta nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi single Sandstorm.

Sebastian Rejman tunnetaan yhtyeestä The Giant Leap. Hän on myös näyttelijä muun muassa tv-sarjoissa Syke ja Ex-onnelliset.

– Kokemuksesta on hyötyä, koska olen jo esiintynyt monenlaisissa paikoissa ja televisiossakin. En jännitä enää sellaista.

– Mutta merkitseekö se mitään Eurovision laulukilpailujen äänestyksessä, sitä en tiedä, Darude pohtii.

Tel Aviv odottaa

Israelissa kilpaillaan 14. – 18. toukokuuta. Semifinaalit lauletaan 14. ja 16. päivä ja finaali on 18. toukokuuta. Darude esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa 14.5.

Viime vuonna Eurovision laulukilpailun voitti Israelin Netta Barzilai kappaleellaan Toy. Suomea edusti Lissabonissa Portugalissa Saara Aalto. Hän oli finaalissa Monsters-kappaleellaan sijalla 25.

– Odotan Tel Avivin -matkaa, koska olen kuullut euroviisujen yhteishengestä ja hyvästä menosta, Darude kertoo.

Äänestä suosikkiasi

Voittajakappaleen valinta tehdään yleisöäänten ja kutsutun kansainvälisen raadin yhteispisteiden perustella.

Omaa suosikkiaan voi äänestää tänään lauantaina Yle.fi-sovelluksella, joka on ladattavissa maksutta sovelluskaupoista Google Playsta tai App Storesta.

UMK19-lähetyksen juontavat Krista Siegfrids, Christoffer Strandberg ja Mikko Silvennoinen.

– UMK19-lähetykseen voi osallistua kotona myös vaikka taputtamalla tai tanssimalla, Darude kehottaa.

UMK19: Darude, TV2 lauantai 2.3. klo 21.00