Toimittaja paljastaa rakastajansa väärinkäytökset pankki- ja mediamaailmasta kertovassa sarjassa

Taloustoimittaja Bealla (Julia Ragnarsson) on suhde liikaa riskejä ottaneen pankin toimitusjohtajan (Matias Varela) kanssa.
Taloustoimittaja Bealla (Julia Ragnarsson) on suhde liikaa riskejä ottaneen pankin toimitusjohtajan (Matias Varela) kanssa. Kuva: Laura Krohn

Sokaistuneet

★★★★ Jo ensimmäisessä jaksossa viritellään niin kutkuttavat lähtöasetelmat, että tätähän on pakko katsoa enemmän. C Moren ruotsalainen alkuperäissarja Sokaistuneet sijoittuu pankki- ja mediamaailmaan.

Vielä kiehtovammaksi tarinan tekee se, että sarjalla on juurensa todellisissa tapahtumissa. Se perustuu palkitun taloustoimittajan Carolina Neurathin romaaniin. Neurath on kirjoittanut myös faktakirjan ruotsalaisen HQ-pankin romahduksesta vuonna 2010.

Sarjaan on toki käsikirjoitettu kaikkea mahdollista: ihmissuhdedraamaa, kipeitä eroja ja juonittelua. Päähenkilöt vaikuttavat erittäin onnistuneilta roolihahmoilta.

Tunteet ja työ ristiriidassa

Kaikki lähtee menestyvän pankin osavuosikatsauksesta, josta nuori toimittaja Bea Farkas (Julia Ragnarsson) saa tehtäväksi tehdä juttua.

Tilanne on jo sinällään kiusallinen, sillä hänellä on suhde pankin karismaattiseen toimitusjohtajaan (Matias Varela). Vielä mutkikkaammaksi menee, kun hän alkaa penkoa totuutta päällisin puolin hyvän raportin takana. Farkas saa vinkin, että pankki yrittää peitellä jotain.

Yksityiselämän tunteet ja journalistin vahva ammattietiikka joutuvat pahaan ristiriitaan.

Alussa silmä lepää pankkiirien hyvin leikatuissa puvuissa, ylellisessä perhe-elämässä, vanhojen rahasukujen sulavassa käytöksessä ja loistokkaissa illallisjuhlissa.

Pian tämä kaikki alkaa murentua.

Sokaistuneet C More 20.8. kaksi jaksoa, sen jälkeen yksi jakso viikossa.