Tom Cruise ja Nicole Kidman antavat tunteiden leiskua matkalla kohti onnea ja Oklahomaa

Kaukaisessa maassa torppari Joseph (Tom Cruise) ja maanomistajan tytär Shannon (Nicole Kidman) karkaavat Amerikkaan onneaan etsimään.
Kaukaisessa maassa torppari Joseph (Tom Cruise) ja maanomistajan tytär Shannon (Nicole Kidman) karkaavat Amerikkaan onneaan etsimään. Kuva: TV5

Kaukainen maa

★★★ Ei pelkällä kuokalla ja auralla, vaan myös nyrkeillä ja rakkaudella: Ron Howardin siirtolaisdraamassa Amerikkaa rakennetaan väkevin eväin. Tom Cruise on köyhä torppari ja Nicole Kidman maanomistajan tytär, jotka karkaavat 1800-luvun Irlannista kohti onneaan ja Oklahomaa. Paatosta ei pihtailla, mutta tähtipari kiittää ja antaa selkeiden perustunteiden leiskua. Alkukantaisissa nyrkkeilyotteluissa nahka parkitaan. (USA 1992)

TV5 torstai 16.5. klo 21.00

Kaunis Sabrina

★★★★ Audrey Hepburnin tähtiroolien sarja jatkuu Billy Wilderin romanttisessa komediassa. Skarppi ohjaaja väisteli tälläkin kertaa lajin kliseitä ja roolikaavoja. Autonkuljettajan tyylikäs tytär palaa pariisilaisesta kokkikoulusta Amerikkaan ja tekee rahasuvun veljeksistä kohokasta. William Holden on hulivili David, Humphrey Bogart hillitty Linus. Harrison Ford ja kumppanit tekivät elokuvasta hailakan uusintaversion vuonna 1995. (USA 1954)

Yle Teema & Fem torstai 16.5. klo 21.00

Riivattu 2

★★ Ensimmäisessä Riivattu-elokuvassa vihaiset henkiolennot vainosivat koomassa makaavan pojan perhettä. Kauhuelokuville tyypilliseen tapaan väitettiin, että pohjalla on tositarina. Painostava tunnelma väljähtyi jatko-osassa, vaikka ohjaajana jatkoikin samainen James Wan. Nyt tongitaan Lambertin herrasväen lapsuutta, josta löytyy selitystä henkimaailman riesoille. Vanhempien rooleissa jatkoivat Rose Byrne ja Patrick Wilson. (USA 2013)

Kutonen torstai 16.5. klo 21.00