Viimeiset tuomiot annettiin laajassa Oulun seksuaalirikosvyyhdissä: kahdelle miehelle yli 4 vuoden rangaistukset

Oulun käräjäoikeus antoi viimeiset Oulun laajan seksuaalirikoskokonaisuuden tuomiot perjantaina.
Oulun käräjäoikeus antoi viimeiset Oulun laajan seksuaalirikoskokonaisuuden tuomiot perjantaina. Kuva: Joel Maisalmi / Arkisto

Oulun käräjäoikeus on tänään tuominnut kaksi miestä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin törkeistä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeistä raiskauksista sekä pahoinpitelyistä.

Toisessa tapauksessa tuomio tuli myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Oikeus tuomitsi vuonna 1993 syntyneen Qayssar Mohsin Sbahi Aldhulaiein neljän vuoden ehdottomaan vankeuteen. Tuomio annettiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta ja pahoinpitelystä.

Toinen tuomittu oli vuonna 1985 syntynyt Abdo Ibrahim Ahmed, jolle oikeus langetti neljän vuoden kahden kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Hänet tuomittiin lapseen kohdistamastaan törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Molemmissa tapauksissa on ollut sama uhri, 13-vuotias tyttö.

Oikeutta istuttu keväästä saakka

Tuomiot liittyvät laajaan seksuaalirikosten sarjaan, jotka ovat tapahtuneet Oulussa viime vuoden kesällä ja syksyllä. Oulun käräjäoikeus on jo aiemmin antanut ehdottomia vankeusrangaistuksia kuudessa tapauksessa. Tapauksessa syytettyjä on siis ollut kaikkiaan kahdeksan.

Oikeuden mukaan kaikki vakavista rikoksista tuomitut miehet eivät ole tunteneet toisiaan aiemmin, mutta kaikkiin tapauksiin on liittynyt sosiaalinen media, jota kautta rikoksesta tuomitut ja uhri ovat olleet yhteydessä.