Yö-yhtyeen Olli Lindholm on kuollut – Yhtye: Olli oli meille paljon enemmän kuin bändikaveri

Olli Lindholm kuoli sairaskohtaukseen. Hän oli menehtyessään 54-vuotias.
Olli Lindholm kuoli sairaskohtaukseen. Hän oli menehtyessään 54-vuotias. Kuva: Silja Viitala

Yö-yhtyeen solisti, muusikko Olli Lindholm on kuollut. Asiasta kertoo Yö-yhtye virallisilla sosiaalisen median kanavillaan.

Yhtyeen ilmoituksen mukaan Lindholm kuoli maanantain ja tiistain välisenä yönä sairaskohtaukseen. Maaliskuussa 1964 Porissa syntynyt Lindholm oli menehtyessään 54-vuotias.

– Olli oli meille paljon enemmän kuin bändikaveri. Hän oli meille sydänystävä, joka oli aina omiensa puolella. Hän jätti meille lukuisia muistoja sekä laulut, jotka elävät aina. Omaisille haluamme esittää osanottomme. Toivomme heille voimia surutyöhön, yhtye kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Yön perustajajäseniä

Lindholm oli mukana perustamassa suomalaisen rock-musiikin suuryhtyettä Yötä 1980-luvun alussa. Hän on myös perustajajäsenistä ainoa, joka edelleen soittaa yhtyeessä.

Muusikko-uransa aikana hän on tehnyt musiikkia myös muille yhtyeille, kuten Popedalle.

Vuodesta 2015 saakka Lindholm esiintyi myös Nelosella nähtävässä The Voice of Finland -ohjelmassa tähtivalmentajana. Ohjelman uusi tuotantokausi alkoi tammikuussa.

Tuotantoyhtiö Banijay Finland ei tiistaina osannut välittömästi kuolinuutisen julkitulon jälkeen kertoa, millaiset vaikutukset Lindholmin kuolemalla on ohjelmaan. Tuotantoyhtiö kertoo tiedottavansa asiasta myöhemmin tiistaina.