Hyvinvointiblogi: Rauman Lukon miljoonavahvistus Ramon Gonzales ensitreeneissään ja kolme vinkkiä valmennuksiin

Terve kaikille lukijoille!

Olen raumalainen lääkäri ja hyvinvointivalmentaja ja tavoitteeni on jakaa teille blogeissani parhaat oppimani vinkit oman elämämme parantamiseksi. Tulet saamaan myös mahdollisesti isojakin oivalluksia työpaikan, perheen, parisuhteen, urheilujoukkueen ja minkä tahansa muunkin yhteisön kehittämiseen. Muista aina: elämä on kierrettä! Kun me voimme hyvin, ihmiset ympärillämme voivat hyvin. Myös pahoinvointimme leviää ympärillemme, joten parasta mitä voimme tehdä toisille on tulla itse onnelliseksi. Siitä motivaatiota ja innostusta uuteen iloisempaan elämään!

Henkinen valmennus / life coaching / elämäntaitovalmennus, rakkaalla lapsella on monta nimeä, on laajan hyvinvointialan kokemukseni pohjalta yksi maailman tehokkaimmista keinoista muuttaa mitä tahansa asioita haluamaamme suuntaan.

Jos et ole vieläkään hypi innostuksesta ilmaan, mieti hetki miten toimisi jääkiekkojoukkue ilman, että on saanut koskaan valmennusta: Kiekkoilijat jäällä törmäilemässä toisiinsa, kukaan ei ole osannut edes solmia luistimiaan kunnolla ja kaikki miettivät ”Mitä tuon mustan kumiläpyskän kanssa oikein pitäisi tehdä: syödä vai heittää?”

Nyt varmaan ymmärrät, miksi tarvitsemme valmennusta elämässämme. Kukaan ei ole seppä syntyessään. 10 vuoden päästä peruskouluissamme opiskellaan laajimpana aineena omaa elämää. Koska me perinteisen koululaitoksen käyneet emme ole saaneet tätä opetusta tippaakaan, ei mikään ihme, jos elämämme ei ole sellaista mistä olemme haaveilleet. Voi olla, että olet jopa tilanteessa missä et löydä iloa mistään, raadat työssä jota vihaat, terveytesi on pettämäisillään tai perheesi on hajoamisen partaalla. Tällöin luet oikeaa blogia. Kaikille muillekin takaan, että aika jonka käytät blogeissa ja niihin liittyvissä videoissa tulee moninkertaisena arvona takaisin. En voi luvata, että noudattamalla antamiani ohjeita saisit aivan kaikki unelmasi todeksi, mutta ainakaan et ole enää ajopuu omassa elämässäsi ja voit hyvin pääosan ajastasi.

Valmennus eroaa muista opetusmuodoista sillä, että siinä pyritään tuloksiin. Pääosassa on valmennettava ja tavoite on auttaa häntä saavuttamaan tavoitteensa. Valmennuksen tärkein ominaisuus on motivointi. Pelkkä tieto ei auta ketään saavuttamaan muutosta. Olet varmaan oivaltanut tämän jo esim. erilaisista laihdutusprojekteista. Onnistuneeseen elämänmuutokseen tarvitaan tunnetta, tahtoa ja vahvaa motivaatiota ja tähän raumalaislähtöinen KannustusValmennus on erikoistunut. Suomessa on muutenkin paljon hyviä valmennuksia, jokaiselle jotakin ja ne löydät googlaamalla ja kyselemällä.

Hyvinvointiblogien liitteenä tulee linkkejä videoihin, harjoitteisiin, äänitteisiin ja artikkeleihin, jotka laajentavat osaamistasi aiheesta. Mitä enemmän teet, sitä enemmän saat. Mutta vielä tärkeämpänä, ne ovat se motivoiva elementti, joka saa sinut viemään oppimasi käytäntöön, ottamaan sen ensimmäisen askeleen.

Heittäydy siis mukaan hyvinvoinnin ja valmennusten maailmaan, takaan että se kannattaa!

Kotitehtävä: mitä haluan elämältä?

Ohje: Varaa itsellesi aikaa n. 30 minuuttia. Mene rauhalliseen paikkaan, jossa kukaan ei tule häiritsemään. Laita taustalle soimaan rentouttavaa musiikkia. Tee hengästyttäviä liikkeitä kuten esim. kyykkyyn-ylös 30 sekunnin ajan.

Tämän virittäytymisen jälkeen, kun aivoissa on hyvin happea, kirjoita puhtaalle A4-paperille kaikki asiat mitä haluat elämältä. Tässä harjoituksessa kaikki on mahdollista. Älä rajoita ajatuksenjuoksuasi, vaan anna sen kulkea vapaasti. Mitä sinä haluat, kaikki pienimmätkin asiat, kirjoita ylös. Aloita nyt!

Laita lappu valmistuttuaan seinälle muistuttamaan sinua asioista, joita haluat vielä elämältä. Seuraavissa blogeissa käymme tämän lapun pohjalta läpi suunnitelmia ja keinoja miten saat tavoitteesi toteutetuksi.

Mikael Kivivuori