Hyvinvointiblogi: Vessapaperilla parempi parisuhde

Raumalainen lääkäri ja hyvinvointivalmentaja Mikael Kivivuori kirjoittaa Länsi-Suomelle hyvinvointiblogeja, joihin usein liittyy humoristinen video.

Tiivistelmä ”Valmennuksilla nopeasti parempi parisuhde” -blogista.

Mikä toimii niin porilaisiin, forssalaisiin kuin kajaanilaisiin pariskuntiin?

Entä nuoriin, vanhoihin, kiireisiin keski-ikäisiin, riiteleviin siipirikkoihin tai kipinänsä jo Talvisodan aikana kadottaneisiin?

Valmennukset toki, mutta erityisesti vessapaperi.

Yksi tärkeä oppi, jonka valmennuksissa jokainen oivaltaa, on se, että kukaan ei ole itse täysin oikeassa ja toiset täysin väärässä. Opimme ymmärtämään erilaisia näkökantoja ja sitä että absoluuttista totuutta harvalla on, vain erilaisia näkökulmia siihen, jolloin molemmat voivat olla osaltaan oikeassa.

Tämä voi tuntua nyt isolta jutulta, joten pysähdy hetki miettimään ja mutustelemaan. Olet ison oivalluksen ääressä. Tehostan oppimistasi vessapaperirulla-esimerkilläni: yksi ihminen, kun katsoo rullaa pohjasta käsin, näkee ympyrän, jossa on keskellä reikä. Toinen kun katsoo täysin sivulta käsin, näkee neliön.

Nyt ehkä ymmärsit, mistä suurin osa riidoistamme parisuhteessa johtuu. Kun aivoissa tapahtuu tälläinen suuri siirtymä ”Olen varmasti oikeassa” -ajatuksesta ”En voi tietää olenko täysin oikeassa, täytyy selvittää toisen näkökulma myös” -ajatukseen, parisuhde muuttuu heti pysyvästi parempaan. Olen yksissä häissä pitänyt rakkausvalmennuksen aiheesta rekvisiittana ainoastaan vessapaperirulla ja ovat vielä onnellisesti naimisissa kuulemani mukaan, joten ehkä se onnistui.

Valmennuksilla on paljon hyötyjä, mutta erityisesti ne saavat innostumaan omasta hyvinvoinnista. Ja kun oma elämä paranee, se vaikuttaa ympäristöön. Kun voimme itse hyvin, monesti ryhdymme kohtelemaan toisiakin paremmin: Puhumme ystävällisemmin, autamme, kannustamme, kehumme, meillä on aikaa kuunnella ja olla läsnä.

Kun ymmärrämme mitä kieltä toinen puhuu, kommunikointi on helpompaa. Vähemmän väärinkäsityksiä, vähemmän riitoja. Enemmän tunnetta siitä, että toinen välittää minusta. Enemmän yhteyden ja lämmön tunnetta.

Ja näistä yleensä seuraa syventyvä rakkaus, yhteistä tekemistä, nautiskelua, tantra-kurssit ja vaikka mitä. Ja kaikki yhden vessapaperirullan aiheuttaman herätyksen ansiosta. Jos vieläkin olet kiikun kaakun, lähtisikö kokeilemaan, lue blogi kokonaisuudessaan, takaan että lähdet.

P.S. Bonuksena vessapaperirulla on hyvä muistuttamaan siitä, että kaikkea ei pidä parisuhteessa sietää: jos toisen käytös tuntuu sopivan vain vessapaperiin, vedä raja siihen ja korkeintaan suostu pariterapiaan.