Mistä tiedät, että uutinen on totta? – Länsi-Suomi mukana vastuullisen journalismin kampanjassa

Vastuullisen journalismin merkki kertoo, että sitä käyttävä media on sitoutunut noudattamaan Julkisen sanan neuvoston laatimia Journalistin ohjeita. Länsi-Suomesta merkki löytyy sekä verkkosivuilta että painetusta lehdestä.

Vastuullinen media pyrkii aina tarkistamaan tietonsa mahdollisimman hyvin. Jos virheitä kuitenkin sattuu, media korjaa virheensä asianmukaisesti. Ja jos ei korjaa, kuka tahansa voi tehdä kantelun Julkisen sanan neuvostolle.

Suomi on ollut vuodesta toiseen lehdistönvapauden kärkimaita maailmassa. Vapaus on seurausta vastuullisuudesta. Periaate on yksinkertainen: kun mediat säätelevät toimintaansa itse, viranomaisilla ei ole tarvetta puuttua niiden toimintaan.

Pohjimmiltaan Journalistin ohjeet ovat lukijoiden oikeuksia. Vastuullisen journalismin merkki takaa, että lukijat saavat totuudenmukaista tietoa siitä, mitä maailmassa tapahtuu.

Sinulla on oikeus muodostaa mielipiteesi luotettavan tiedon pohjalta.

Nyt käynnissä olevan vastuullisen journalismin kampanjakasvoina toimivat Aku Hirviniemi, Janna Hurmerinta, Esko Valtaoja sekä Peter Vesterbacka. Heidän terveisensä kuulet yllä olevalta videolta.