"Kuului pari helvetinmoista paukahdusta" – video näyttää Vaasan epäonnenkoneen laskeutumisen

Yllä oleva Jari Mäki-Korten kuvaama video näyttää koneen laskeutumisen Mäki-Korten itsensä "selostamana".

Tekninen vika pakotti Vaasasta Kap Verdelle matkalla olleen matkatoimisto Tuin lentokoneen palaamaan takaisin Vaasan kentälle tiistaina, uutisoi STT tiistaina alkuillasta.

Raumalainen Jari Mäki-Korte oli mukana epäonnisessa lentokoneessa. Vaimoineen lomamatkalle lähdössä ollut Mäki-Korte tokaisi puhelimessa, että "maan pinnalla ollaan, vaikkakin väärän maan".

Vika ilmeni hänen mukaansa kahtena tai kolmena kovana pamauksena. Hänen oma arvauksensa on, että toinen turbiini ei ollut ehtinyt lämmetä tarpeeksi. Turbiini näytti myös liekehtivän.

Mäki-Korte kertoo, että tunnelma laskeutumislupaa odotelleen koneen matkustamossa oli rauhallinen. Joukkoon mahtui kuitenkin myös pahemmin pelästyneitä.

– Kyllä siinä jotkut vähän itkivät, ja jotkut alkoivat rukoilla Jumalaa, Mäki-Korte sanoo.

Kahdeksan aikaan illalla Mäki-Korte viestitti Länsi-Suomelle, että matkustajia kuljetetaan vaasalaiseen hotelliin. Matkatoimiston hän kertoi tiedottavan jatkosta myöhemmin illalla.

Tuin kone joutui palaamaan Vaasan lentokentälle teknisen vian vuoksi. Koneessa matkustaneen Jari Mäki-Korten ottama kuva on laskeutumisen jälkeiseltä hetkeltä, kun matkustajat poistuivat koneesta. Kuva: Jari Mäki-Korte

Lisää aiheesta

Takaisin kääntyneen lentovuoron matkustajilla uusi lähtö Kap Verdelle tänään