VIDEO: Mimmit-yhtye julkaisi lapsille käsienpesutanssin

Lastenmusiikkiyhtye Mimmit on työstänyt pikavauhtia laulun ja videon, jonka avulla lapset voivat käsitellä koronaa ja sen tuomaa pelkoa. Laulun mukana voi tanssia tukiviittomilla tehtyä käsienpesutanssia.

Koronalaulussa kerrotaan mistä virus on saanut alkunsa ja miten se on levinnyt Suomeenkin asti. Kertosäkeessä kannustetaan käsien pesuun ja se kestää noin 20 sekuntia, joka on käsienpesuun suositeltava aika.

Sunnuntaiaamuna Mimmit-duon biisintekijä Pauliina Lerche sai viestin Mimmit-faneilta, jotka pyysivät tekemään Musapatti-hengessä laulun koronasta, jonka avulla vanhemmat voisivat käsitellä lasten kanssa tätä tilannetta.

– Olin viikonloppuna hyvin järkyttynyt tilanteen niin nopeasta muuttumisesta ja pahoillani Mimmit-yhtyeen kevään kiertueen peruuntumisesta. Ryhdyin kirjoittamaan laulua samantien ja se valmistui maanantaina iltapäivällä, kertoo Pauliina Lerche.

Laulun tuotannossa ovat mukana tuottaja Sampo Haapaniemi, kuvittaja Nunnu Halmetoja, animaattori Pekka Tavi, viittomakielen tulkki Siina Liimatainen ja monet muut. Mimmien mukana laulaa 11-vuotias Akuliina.

Mimmit on yksi Suomen tunnetuimmista lastenmusiikkiyhtyeistä, joka on ilahduttanut lapsia ja aikuisia jo yli 10 vuotta levyillä, TV-sarjoissa, animaatioissa, konserteissa, kirjoissa.

Mimmit ovat tehneet yli 600 konserttia Suomessa ja ulkomailla ja julkaisseet kuusi levyä. Mimmit-videoita on katsottu Youtubessa yli 3,5 miljoonaa kertaa.

Lisää aiheesta

VIDEO: Tällä tempulla saat lapsesi saippuoimaan kätensä entistä huolellisemmin