Video: Purkutyöt Karin kampuksen tieltä ovat käynnissä

Rauman Lyseon purku aloitettiin maanantaina 5.8. Westmedian tuottamalla videolla näkyy, missä mallissa purkutoimet tällä erää ovat.

Vuonna 1969 toimintansa aloittanut koulurakennus puretaan uuden Karin kampuksen tieltä. Lyseon peruskoulu lopetti vuonna 2013. Kansalaisopisto jatkoi tiloissa tämän vuoden kevääseen saakka. Opisto on kesäkuusta lähtien tehnyt muuttoa korvaaviin tiloihin. Muutto on edessä taas, kunhan Karin kampus valmistuu vuonna 2022.

Purkutyöt aloitettiin sisätilojen tyhjennyksellä ja kiintokalusteiden purulla. Samalla on voitu aloittaa rakennusrungon ulokkeiden ja ulkoverhouksen osittainen purku. Seuraava työvaihe rakennuksen sisällä on asbestityöt, joista suurimpana lattioiden purkaminen ja hävittäminen. Näiden jälkeen voidaan aloittaa rungon suurimuotoinen purkutyö.

Rakennuksen ulkoverhouksen kahitiili ja betoni on tarkoitus hyödyntää uuden kampuksen piharakentamisen kerroksissa. Ennen hyödyntämistä läjitetystä tiili- ja betonimurskasta otetaan näytteet, jotta varmistutaan sen käyttökelpoisuudesta.

Purkutöiden on määrä valmistua maaliskuun 2020 aikana.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Rauman kansalaisopiston lukuvuosi lähenee muuttokiireiden keskellä

Kuvapari: näin Karin kampus muuttaa katukuvaa

Vain tilaajille Pyöriikö pallo Karin kampuksessa matolla vai puisella parketilla? - "Meillä on tavoitteena löytää Raumalle järkevä ratkaisu"

Vain tilaajille Karin kampus saa maksaa 60–65 miljoonaa euroa

Karin kampuksen ensimmäiset luonnokset valmistuivat