Plus ·

Ympäristöjärjestöt eivät halua JVP-Euran lupaehdoille lievennyksiä

Satakuntalaiset ympäristöjärjestöt eivät näe perusteita JVP-Eura Oy:n ympäristöluvan lupamääräysten muuttamiseen. Ne edellyttävätkin korkeimmalle hallinto-oikeudelle jätevesiyhtiön valituksessaan esittämien vaatimusten hylkäämistä aiheettomina. Suomen luonnonsuojeluliiton Satakunnan piiri, Ala-Satakunnan ympäristöseura sekä Suomen luonnonsuojeluliiton Rauman seutu ry. antoivat kannanottonsa Vaasan… Lue juttu »

Plus ·

Otanlahti avautuu merelle

Tulevana juhannuksena paluun tekevä RMJ on herättänyt kiinnostusta siitä, miten massatapahtuma tulee vaikuttamaan Otanlahden yleisurheilukentän osalta. Yksi asia on jo ainakin selvää. Yleisurheilukentän merenpuoleinen maavalli tullaan poistamaan. Näin kentältä avautuu suora näkymä merelle, mikä sekä kaunistaa ympäristöä että palvelee myös tapahtumajärjestelyissä. Yleisurheiluväkeä maavallin poi… Lue juttu »

Plus ·

Unelmasta tuli totta

On päivä, jolloin Pallo-Iirojen pukukopissa sovitetaan tulevan kauden varusteita. Mustafa Musov tutustuu kaikessa rauhassa uusiin pelisukkiin, kun kopin kulmasta kuuluu käskevä ääni. – ”Musti”, sulla on haastattelu! Tuolla käytävällä. Musov hymähtää, pyörittää päätään ja jatkaa puuhaansa. Kun mies ei näytä reagoivan mitenkään, käsky toistuu. – ”Musti”, sulla on ihan oikeasti haastattelu. Sanomal… Lue juttu »

Plus ·

Kuluttaja haluaa kuulla tarinan ruuan takana

Globalisaatio, teknologiakehitys ja ilmastonmuutos ovat Turun yliopiston Brahea-keskuksen projektipäällikön Leena Erälinnan mukaan kolme mega­trendiä, jotka vaikuttavat tällä hetkellä ruokakulttuuriin ja kuluttajien valintoihin. Laitilassa Munaxin tehtaalla torstaina puhunut Erälinna toteaa, että kotimaassa näkyy etenkin lokalisaatio. – Enää ei riitä, että ruoka on kotimaista, vaan sen halutaan o… Lue juttu »

Plus ·

Louhenlinnaan valmistuu draamaa Kalevalasta

Vaka vanha Väinämöinen ja Louhi, Pohjolan emäntä ovat pääosassa Laitilaan ensi syksyksi valmistuvassa uudessa musiikkidraamassa. Louhen neito -näytelmä jatkaa mytologiasta ammentavien esitysten sarjaa Louhenlinnassa. Viime ja edelliskesänä ulkona esitetty Kivellä soutajat pohjautui muinaisiin kalevanpoikatarinoihin. Nyt ollaan kuitenkin kalevalaisessa maisemassa ja sisällä Louhenlinnan kivenlohka… Lue juttu »

Plus ·

Asukkaat mukaan Itämeren ravinteiden vähentämiseen

Itämereen kohdistuvan haitallisen kuormituksen vähentämiseen tähtäävää Waterchain-hanketta johdetaan Satakunnan ammattikorkeakoulusta. Ammattikorkeakoulun vesi-instituutti Wander koordinoi lokakuussa liikkeelle pyörähtänyttä projektia, jonka rahoitus on saatu EU:n Central Baltic -ohjelmasta. – 2,6 miljoonaa euroa EU-rahaa on saavutus. Se vaati 1,5 vuoden ennakkovalmistelut jo ennen hakemusta. EU-t… Lue juttu »

Plus ·

Raumalla soivat lauantain toivotut

Tenori Jyrki Anttilan ideoima Lauantain toivotut -konsertti on osoittautunut toimivaksi konseptik-si.  Huomenna lauantaina Raumalla kuultavaa Anttilan, basso Jaakko Ryhäsen ja pianisti, hanuristi Seppo Hovin tähdittämää konserttia on esitetty jo 25 kertaa. Monessa paikassa trio on Anttilan mukaan esiintynyt täysille saleille. – Lohjalla esimerkiksi olemme vierailleet jo kolmesti. Tämä on ollut… Lue juttu »

Vuorokauden luetuimmat

Vain tilaajille Yleisurheilupiireistä yllättävä kommentti tämän vuoden RMJ:stä


IL: Raumalla rakennettavat korvetit valmistuvat aikaisintaan 2029 – Merivoimien kanssa sopu, joten RMC välttyy korvauksilta


Vain tilaajille Toinenkin entinen Lukko-tähti teki KHL-sopimuksen – maan kiekkoliitossa ihmetellään ratkaisua


Vain tilaajille Tulviiko Raumalla taas? Lähipäivinä voi rytistä ja ropista roimasti – rankkasateen kriteerit täyttyivät kirkkaasti jo keskiviikkona


Yaran Uudenkaupungin tehtaan kipsikasan pesu on käynnistymässä – koko kasan pesu on jopa 25 vuoden mittainen projekti


Täysperävaunurekka syttyi ajossa Luvialla


Vain tilaajille Wow, olihan pesis-show! – Fera kampesi kapteeninsa johdolla sarjakärjen nurin: "Kylläpä maistuu”


Plus ·

Sinä maksat tästäkin pallogrillistä

Pallogrilli, sähkögrilli, lasipulloja, tietokoneen näppäimistö... Siinä muutamia esimerkkejä tavaroista, joita oli torstaina poimittu sivuun Rauman Biovoima Oy:llä poltettavan energiajätteen joukosta. – On sieltä löytynyt autonkin osia, kuten jarrulevyjä. Sen tyyppinen kova metalli on kaikkein vahingollisinta, sillä se voi rikkoa jätemurskaimen, kertoo Biovoiman toimitusjohtaja Timo Pitkänen. Vai… Lue juttu »

Plus ·

Lukolla kolkko vierailu Kaakonkulmalla

Käytännössä paikkansa jääkiekkoliigan runkosarjan kärkiviisikossa varmistanut SaiPa oli edellä maalinteossa ja laukausten blokkaamisessa torstaina, ja se riitti kolmen pisteen kotivoittoon Lukosta maalein 4–3 (0–1, 1–0, 3–2). Liki kaikessa muussa parempi olikin Lukko, mutta sillähän ei sarjataulukossa ole merkitystä. – Näin kävi tänään, mutta olisi voinut jäädä käymättäkin. Pelasimme pirteän vier… Lue juttu »

Mielipiteet

Punkki, tuo kesän kutsumaton vieras


Bensan korkea hinta on muutakin kuin verotusta


Rauma pystyy siihen – täydet värit ihmisoikeuksille


Kauppojen työntekijöiden palkoista


Helle hellii vain kohtuudella


Rauma liputtaa itse itselleen


Plus ·

Yksinäisyyttä vastaan ystäväryhmillä

Raumalla alkaa tässä kuussa yksinäisyydestä kärsiville ikäihmisille suunnattu Ystäväpiiri-toiminta, joka tulee käsittämään kaksi ryhmää. Molempiin mahtuu kuudesta kahdeksaan ihmistä. Lue juttu »

Plus ·

Kesähotelli putoaa kaupungin syliin

Kesähotellin nimellä tunnettu opiskelija-asuntola Pläkkluat Rauman Satamakadulla on päätymässä kokonaan Rauman kaupungin omistukseen. Lue juttu »

Plus ·

Sairaanhoitopiiri investoi keskus-sairaalaan yli 100 miljoonaa euroa

Seuraavat viisi vuotta ovat suurien investointien aikaa Satakunnan keskussairaalassa. Investointeihin tullaan käyttämään rahaa kaikkiaan reippaasti yli 100 miljoonaa euroa. Lue juttu »

Plus ·

Olkiluodon kolmoslaitoksen työmaalla jälleen vipinää

Eurajoen Olkiluodon kolmannen ydinvoimalaitoksen työmaalla on jälleen vilskettä. Teollisuuden Voiman toimitusjohtajan Jarmo Tanhuan mukaan työväkeä on nyt noin 2 300 henkeä. Määrä tulee tästä hieman putoamaan, mutta pysyy koko vuoden ajan noin 2 000 työntekijässä.  Alimmillaan työntekijöitä voimalaitostyömaalla oli vain viitisensataa. – Vaikka luovuimmekin neloslaitoksen rakentamisesta, Olkiluo… Lue juttu »