Plus ·

Ympäristöjärjestöt eivät halua JVP-Euran lupaehdoille lievennyksiä

Satakuntalaiset ympäristöjärjestöt eivät näe perusteita JVP-Eura Oy:n ympäristöluvan lupamääräysten muuttamiseen. Ne edellyttävätkin korkeimmalle hallinto-oikeudelle jätevesiyhtiön valituksessaan esittämien vaatimusten hylkäämistä aiheettomina. Suomen luonnonsuojeluliiton Satakunnan piiri, Ala-Satakunnan ympäristöseura sekä Suomen luonnonsuojeluliiton Rauman seutu ry. antoivat kannanottonsa Vaasan… Lue juttu »

Plus ·

Otanlahti avautuu merelle

Tulevana juhannuksena paluun tekevä RMJ on herättänyt kiinnostusta siitä, miten massatapahtuma tulee vaikuttamaan Otanlahden yleisurheilukentän osalta. Yksi asia on jo ainakin selvää. Yleisurheilukentän merenpuoleinen maavalli tullaan poistamaan. Näin kentältä avautuu suora näkymä merelle, mikä sekä kaunistaa ympäristöä että palvelee myös tapahtumajärjestelyissä. Yleisurheiluväkeä maavallin poi… Lue juttu »

Plus ·

Unelmasta tuli totta

On päivä, jolloin Pallo-Iirojen pukukopissa sovitetaan tulevan kauden varusteita. Mustafa Musov tutustuu kaikessa rauhassa uusiin pelisukkiin, kun kopin kulmasta kuuluu käskevä ääni. – ”Musti”, sulla on haastattelu! Tuolla käytävällä. Musov hymähtää, pyörittää päätään ja jatkaa puuhaansa. Kun mies ei näytä reagoivan mitenkään, käsky toistuu. – ”Musti”, sulla on ihan oikeasti haastattelu. Sanomal… Lue juttu »

Plus ·

Kuluttaja haluaa kuulla tarinan ruuan takana

Globalisaatio, teknologiakehitys ja ilmastonmuutos ovat Turun yliopiston Brahea-keskuksen projektipäällikön Leena Erälinnan mukaan kolme mega­trendiä, jotka vaikuttavat tällä hetkellä ruokakulttuuriin ja kuluttajien valintoihin. Laitilassa Munaxin tehtaalla torstaina puhunut Erälinna toteaa, että kotimaassa näkyy etenkin lokalisaatio. – Enää ei riitä, että ruoka on kotimaista, vaan sen halutaan o… Lue juttu »

Plus ·

Louhenlinnaan valmistuu draamaa Kalevalasta

Vaka vanha Väinämöinen ja Louhi, Pohjolan emäntä ovat pääosassa Laitilaan ensi syksyksi valmistuvassa uudessa musiikkidraamassa. Louhen neito -näytelmä jatkaa mytologiasta ammentavien esitysten sarjaa Louhenlinnassa. Viime ja edelliskesänä ulkona esitetty Kivellä soutajat pohjautui muinaisiin kalevanpoikatarinoihin. Nyt ollaan kuitenkin kalevalaisessa maisemassa ja sisällä Louhenlinnan kivenlohka… Lue juttu »

Plus ·

Asukkaat mukaan Itämeren ravinteiden vähentämiseen

Itämereen kohdistuvan haitallisen kuormituksen vähentämiseen tähtäävää Waterchain-hanketta johdetaan Satakunnan ammattikorkeakoulusta. Ammattikorkeakoulun vesi-instituutti Wander koordinoi lokakuussa liikkeelle pyörähtänyttä projektia, jonka rahoitus on saatu EU:n Central Baltic -ohjelmasta. – 2,6 miljoonaa euroa EU-rahaa on saavutus. Se vaati 1,5 vuoden ennakkovalmistelut jo ennen hakemusta. EU-t… Lue juttu »

Plus ·

Raumalla soivat lauantain toivotut

Tenori Jyrki Anttilan ideoima Lauantain toivotut -konsertti on osoittautunut toimivaksi konseptik-si.  Huomenna lauantaina Raumalla kuultavaa Anttilan, basso Jaakko Ryhäsen ja pianisti, hanuristi Seppo Hovin tähdittämää konserttia on esitetty jo 25 kertaa. Monessa paikassa trio on Anttilan mukaan esiintynyt täysille saleille. – Lohjalla esimerkiksi olemme vierailleet jo kolmesti. Tämä on ollut… Lue juttu »

Vuorokauden luetuimmat

Tarmo Reunanen haluaa kertoa mitä kaukalossa oikeasti sanoi – "On levinnyt valheita"


Vain tilaajille Työmarkkinalähteet: Hallitus aloittaa eläkeuudistuksen keskiviikkona – EK:n Jyri Häkämies: ”Siellä käydään lähtötilanne läpi”


Poliisi tiedottaa: Susi lähestynyt lasta Loimaalla – Laitilassa ryhdyttiin runsaiden havaintojen takia jo varotoimiin


Palokunta paikalle kymmenen yksikön voimin Laitilassa – paloa ei kohteessa ollut


Vain tilaajille Rauman kauppakeskus Potkuriin tulossa kaksi uutta yritystä – toista ei ihan vielä paljasteta


Turun yliopiston rehtoriksi 18 hakijaa – Hakijoiden joukossa on myös THL:n Tervahauta


Plus ·

Sinä maksat tästäkin pallogrillistä

Pallogrilli, sähkögrilli, lasipulloja, tietokoneen näppäimistö... Siinä muutamia esimerkkejä tavaroista, joita oli torstaina poimittu sivuun Rauman Biovoima Oy:llä poltettavan energiajätteen joukosta. – On sieltä löytynyt autonkin osia, kuten jarrulevyjä. Sen tyyppinen kova metalli on kaikkein vahingollisinta, sillä se voi rikkoa jätemurskaimen, kertoo Biovoiman toimitusjohtaja Timo Pitkänen. Vai… Lue juttu »

Plus ·

Lukolla kolkko vierailu Kaakonkulmalla

Käytännössä paikkansa jääkiekkoliigan runkosarjan kärkiviisikossa varmistanut SaiPa oli edellä maalinteossa ja laukausten blokkaamisessa torstaina, ja se riitti kolmen pisteen kotivoittoon Lukosta maalein 4–3 (0–1, 1–0, 3–2). Liki kaikessa muussa parempi olikin Lukko, mutta sillähän ei sarjataulukossa ole merkitystä. – Näin kävi tänään, mutta olisi voinut jäädä käymättäkin. Pelasimme pirteän vier… Lue juttu »

Mielipiteet

Inkerin kirkko ja Venäjän vaikuttaminen


Näin vähän ei ole rakennettu aikoihin


Vain tilaajille Viikon varrelta: Olkiluoto 3:n investoinnista päätettiin 20 vuotta sitten - tällä viikolla vihkijäisjuhlat


Kovaa kovaa vastaan


Onko tässä mitään järkeä? - "Suomessa on valtava tarve teollisen mittaluokan joustaville sähkönkuluttajille"


Miksi minun pitäisi lakkoilla?


Plus ·

Yksinäisyyttä vastaan ystäväryhmillä

Raumalla alkaa tässä kuussa yksinäisyydestä kärsiville ikäihmisille suunnattu Ystäväpiiri-toiminta, joka tulee käsittämään kaksi ryhmää. Molempiin mahtuu kuudesta kahdeksaan ihmistä. Lue juttu »

Plus ·

Kesähotelli putoaa kaupungin syliin

Kesähotellin nimellä tunnettu opiskelija-asuntola Pläkkluat Rauman Satamakadulla on päätymässä kokonaan Rauman kaupungin omistukseen. Lue juttu »

Plus ·

Sairaanhoitopiiri investoi keskus-sairaalaan yli 100 miljoonaa euroa

Seuraavat viisi vuotta ovat suurien investointien aikaa Satakunnan keskussairaalassa. Investointeihin tullaan käyttämään rahaa kaikkiaan reippaasti yli 100 miljoonaa euroa. Lue juttu »

Plus ·

Olkiluodon kolmoslaitoksen työmaalla jälleen vipinää

Eurajoen Olkiluodon kolmannen ydinvoimalaitoksen työmaalla on jälleen vilskettä. Teollisuuden Voiman toimitusjohtajan Jarmo Tanhuan mukaan työväkeä on nyt noin 2 300 henkeä. Määrä tulee tästä hieman putoamaan, mutta pysyy koko vuoden ajan noin 2 000 työntekijässä.  Alimmillaan työntekijöitä voimalaitostyömaalla oli vain viitisensataa. – Vaikka luovuimmekin neloslaitoksen rakentamisesta, Olkiluo… Lue juttu »