Eetu K korvaa Eetu K:n

Eetu Koivistoisen taustat ovat urheilulliset. Hänen isänsä on entinen jalkapallon maajoukkuemaalivahti Tommi Koivistoinen ja kummisetänsä FC Jazzin monivuotinen luottopelaaja Juha Riippa. Kuva: Tiia JokisaloTeemu Nurmi on suuntaamassa ensi kaudeksi Tapparaan. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Etunimi ja sukunimen alku pysyvät samana, mutta mies vaihtuu. Eetu Koivistoinen ottaa loukkaantuneen Eetu Kosken paikan Lukon hyökkäyksessä.

Siirto antaa Risto Dufvalle paremman mahdollisuuden peluuttaa neljän ketjun peliä, sillä tiistain SaiPa-ottelusta alkaen hänellä on taas käytössään neljä pelaajaa, jotka ovat varsinaiselta pelipaikaltaan keskushyökkääjiä.

Koski kävi puolitoista viikkoa sitten leikkauksessa, ja hän on alustavien arvioiden mukaan 6–8 viikkoa sivussa.

– Kyllä me tällä hetkellä olemme yhtä sentteriä vajaita. Yksi sentteri tarvitaan, ja Koivistoinen on vastaus kysymykseen. Hän on paras käytettävissä olevista ratkaisuista, Lukon päävalmentaja arvioi.

Koivistoinen on toistaiseksi kantanut Lukon paitaa seitsemässä pelissä. Hän on ollut kokoonpanossa kolmessa liigapelissä ja neljässä CHL-ottelussa.

Suurimman osan kaudesta 20-vuotias hyökkääjä on pelannut Mestistä KeuPassa. Hän on ottanut Lukon yhteistyöseurassa kakkossentterin roolin ja kerännyt 22 pelissä tehot 8+7=15.

– Nyt hänellä on paikka näyttää. Hän on parantanut peliään kuin sika juoksuaan. Ajatus on mennä näin, mutta hänen pitää myös ottaa se paikka, Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo painottaa.

Pala Lukon tulevaisuutta

Koivistoinen kuuluu Lukon tulevaisuuden suunnitelmiin, sillä seura solmi hänen kanssaan kesällä 1+2-vuotisen sopimuksen.

Kyseessä on nuori ja lahjakas pelaaja, joka on pelannut paljon nuorten maaotteluita ja toiminut myös ikäluokkansa maajoukkueen kapteenina.

Keväällä 2014 hän päätti kautensa juhliin. Koivistoinen oli Bluesin A:n varakapteeni, kun espoolaiset valtasivat Suomen mestaruuden.

Sen jälkeen Koivistoisen ura ei kuitenkaan edennyt suunnitelmien mukaan. Viime talvi oli hänelle puolittainen välivuosi, sillä mies pelasi Kirkkonummen Salamoissa miesten 2. divisioonaa sekä A-nuorten Suomi-sarjaa ja alueliigaa.

Lukko kuitenkin tiesi taustat ja tarjosi mahdollisuutta lähteä hakemaan uudelleen huippua.

– Nyt hän on 3–4 kuukauden ajan mennyt aimo harppauksin eteenpäin, Vanhatalo tietää.

Lähde Lukossa kauden loppuun

Lukon ja KeuPan välillä tapahtuu toisensuuntaistakin pelaajaliikennettä, sillä hyökkääjä Toni Suuronen ja syksyn olkapäävammastaan kuntoutunut puolustaja Miika Koivisto lähtevät Raumalta Keuruulle.

Nestori Lähde puolestaan on ansainnut paikan liigakokoonpanosta. Lähde on KeuPan sopimuspelaaja, mutta jo ennen kauden ensimmäistä liigapeliä hän liittyi Lukon vahvuuteen.

Lähde ei ole mässäillyt pisteillä, sillä hänelle on kirjattu 32 pelissä vain yksi syöttöpiste. Avut alempien ketjujen roolipelaajana saavat Lukon kuitenkin pitämään miehestä kiinni.

– Voi olla, että hän käy vielä ennen siirtorajan umpeutumista KeuPassa, mutta se on tarkoitus, että hän olisi kauden loppuun meidän miehemme, Vanhatalo vahvistaa.

”Nyt hänellä on paikka näyttää. Hän on parantanut peliään kuin sika juoksuaan.”

Hannu Vanhatalo

Teemu Nurmi matkalla takaisin Tapparaan

Rauma

Länsi-Suomi

Lukon tämän kauden joukkueessa sinikeltaisia värejä on pisimpään kantanut Teemu Nurmi, joka muutti Raumalle kesällä 2009.

Kuluva talvi on jäämässä 30-vuotiaalle Nurmelle toistaiseksi viimeiseksi länsirannikolla, sillä mies on palaamassa juurilleen.

Länsi-Suomen tietojen mukaan Nurmi on päättänyt palata kasvattajaseuraansa Tapparaan.

Kirves rinnassaan hän pelasi liigaa kaudet 2003–09. Ennen Lukkoa mies teki kevään mittaisen koukkauksen Espoon Bluesiin.

Tapparassa hän pelasi kuudella kaudella, ja Lukossa on menossa jo seitsemäs sesonki. Kovimmat tehonsa Nurmi teki kaudella 2012–13, jolloin hän nakutti 60 ottelussa pörssipisteet 18+20=38.

Tällä kaudella Nurmi on pelannut 28 liigapeliä tehoin 5+8=13.