Keisarin viimeinen ottelu?

Joni Rokosa on löytänyt salibandyakin isomman intohimon seuratyöstä NiceFutiksessa.
Joni Rokosa on löytänyt salibandyakin isomman intohimon seuratyöstä NiceFutiksessa. Kuva: Esa Urhonen

Joni Rokosa on edustanut Rauman SalBaa uskollisesti neljä vuotta. Viime sunnuntain vierasottelu KooVeeta vastaan oli ensimmäinen Divarin tai Salibandyliigan ottelu, joka porilaispuolustajalta jäi väliin.

Syy löytyy NiceFutiksen nettisivuilta: toiminnanjohtaja Joni Rokosa. Kun Rokosa otti porilaisessa jalkapalloseurassa vastaan virallisesti tuon tittelin, hänen puhelimensa ja sähköpostinsa ovat käyneet kuumina.

Niin kuumina, ettei Rokosa ole enää pystynyt antamaan pelaajana SalBalle sitä panosta, jonka hän haluaisi.

NiceFutiksen liigajoukkueen kasaamiseen osallistuva toiminnanjohtaja on ollut esimerkiksi tukijoukkojensa kanssa yhteydessä noin 75 suomalaiseen ja noin 30 ulkomaalaiseen pelaajaan.

– Ehkä jokainen siitä määrästä voi kuvitella, paljonko aikaa se on vienyt ja miksi en ole pystynyt enää keskittymään täysillä salibandyyn, Rokosa sanoo.

SalBalta vinkkiä seuratoimintaan

Toiminnanjohtajan aikaa kuluu toki paljon muuhunkin kuin pelaajien kartoittamiseen. Jo ennen kuin Rokosa sai virallisen tittelin helmikuun alussa, hän oli pyörittänyt NiceFutiksen palettia hallituksen jäsenenä viime syksystä asti.

Kotona puhelimeen unohtuminen hyväksytään, sillä Rokosan kihlattu Niina Sirviö kuuluu itse NiceFutiksen pelaajiin.

Juuri Sirviön kautta Rokosa oli seurannut Nicen toimintaa sivusta puolitoista vuotta, kun hän päätti ottaa yhteyttä puheenjohtaja Antero Kivelään.

Kohta Rokosa oli esittämässä hallitukselle ajatuksiaan seuran kehittämisestä.

– Olihan se aika kuumottava tilanne mennä puhumaan pamppujen eteen, jotka ovat pitkään pyörittäneet seuraa, Rokosa muistelee.

– SalBalta olen ottanut aika paljon ohjeita ja neuvoja tähän seuratoimintaan, koska mun kokemukseni mukaan Raumalla on aina hoidettu kaikki asiat hienosti, hän sanoo.

Sunnuntain peli voi olla viimeinen

Pitkien keskusteluiden ja mietintäsessioiden jälkeen SalBa ja Rokosa päättivät, että hänen on parempi jättäytyä loppukaudeksi sivuun joukkueen toiminnasta.

Peleissä käyminen olisi vielä onnistunut, mutta täysipainoisesti joukkueen mukana treenaaminen ei.

Helppo ratkaisu ei ollut, sillä salibandykin on Rokosalle iso intohimo. Seuratyöhön on alkanut vetää kuitenkin vielä suurempi voima, minkä SalBan joukkuekin on ymmärtänyt ilmeisen hyvin.

Joukkue nimittäin päätti pyytää Rokosaa mukaan vielä yhteen otteluun, kun pistekärki Miikka Sokka on sunnuntaina reissussa pohjoisessa.

Rokosa selvästi herkistyy, kun hän kertoo, että kotiottelu Tapanilan Erää vastaan voi hyvin olla viimeinen SalBan paidassa.

– Jos en sitten paina hyökkääjän paikalta 3+0, hän keventää.

Intohimosta ammatiksi

Tällä hetkellä Rokosan tärkein työ on leipätyö Ruskalinnan palvelutalossa. Hän kuitenkin haaveilee, että vielä joskus pystyisi tekemään seuratyötä ammatikseen.

Jos haave syystä tai toisesta ei toteudukaan, hän jättää myös salibandyuran jatkolle takaportin auki.

– Mietin salibandyhommat ensi kesänä, kun ollaan ensin menty naimisiin. Tykkään edelleen salibandystä, joten en halua sanoa, että lopetan.

Jos niin kuitenkin käy, ”Keisari” jättäisi sunnuntaina varmasti mielellään voitokkaat hyvästit. SalBa kun tarvitsee kipeästi pisteitä välttääkseen putoamisen Salibandyliigasta.

SalBa-Erä sunnuntaina Kauppiksella kello 17

”Tykkään edelleen salibandystä, joten en halua sanoa, että lopetan.”

Joni Rokosa

Rokosa kasaa kovaa joukkuetta Latvaselle

Pori

Länsi-Suomi

Joni Rokosan isot linjat NiceFutiksen toiminnanjohtana ovat, että seuran talous pitää olla kunnossa ja joukkueen pärjätä.

Euralaisvalmentaja Kari Latvasella onkin käsissään joukkue, jolla ei pitäisi enää kärvistellä sarjan häntäpäässä.

Tuorein sopimuspelaaja on venäläinen Ekaterina Tyryshkina.

Porissa käydään neuvotteluita lisäksi kauden muun Venäjän nuorten maajoukkueessakin esiintyneen pelaajan kanssa. Heistä Marina Fedorova pommitti viime viikonlopun harjoituspelissä Jutta Rantalan ja Hanna Ruohomaan TPS:aa vastaan hattutempun.

Jatkosopimuksen Nicen kanssa solmi raumalainen Netta Hannula, joka on pääsemässä sunnuntaina mieluisiin edustustehtäviin.

NiceFutiksen pelaajien on tarkoitus olla palkintoraadissa SalBan kotiottelussa.

Pientä näkyvyyttä sekin. Juuri näkyvyyttä Rokosa on onnistunut NiceFutikselle saamaan, sillä kiinnostus joukkueen otteisiin on nousussa Porissa.

– Nyt jo puolen vuoden aikana huomaa, miten joukkue on mennyt eteenpäin. NiceFutis on jotenkin in. Ollaan päästy ainakin mun mielestä ihmisten huulille, Rokosa toteaa.