Kolmas pieni muskettisoturi

Nella Gröndahl-Järvenpää ja Sami Järvenpää ovat helmikuun 6. päivä syntyneestä poikavauvasta onnessaan. Myös sisarukset Aada-Maria, Oliver, Elliot sekä Rasmus ovat ottaneet pikkuveljen hyvin vastaan.
Nella Gröndahl-Järvenpää ja Sami Järvenpää ovat helmikuun 6. päivä syntyneestä poikavauvasta onnessaan. Myös sisarukset Aada-Maria, Oliver, Elliot sekä Rasmus ovat ottaneet pikkuveljen hyvin vastaan. Kuva: Esa Urhonen

Nella Gröndahl-Järvenpään ja Sami Järvenpään kotona asustaa nyt kolme pientä muskettisoturia. Sillä tavoin Elliottia, 1, Oliveria, 4, ja uusinta tulokasta, 6. helmikuuta syntynyttä kuopusta on kutsuttu aina siitä asti, kun varmistui, että perhe kasvaisi poikavauvalla.

Vanhemmat vakuuttavat, että kolme pikkupoikaa ovat pitäneet huolta siitä, että kotona pitää kiirettä. Joka toinen viikko sisarussarjaa täydentävät vielä Samin vanhemmat lapset Rasmus, 10, ja Aada-Maria, 13.

–Arjen todellisuus vauvan ja kahden alle kouluikäisen kanssa on valjennut jo viikossa. Elliotkin on sen ikäinen, ettei häntä voi jättää hetkeksikään yksin, vanhemmat naurahtavat.

Kolmas poika sopi perheeseen mainiosti

Äidin näkövinkkelistä kolmannen lapsen odotusaika eteni niin vauhdilla, että välillä oli vaikea pysyä kärryillä.

–Neuvolassa sitä aina tajusi, että ei jessus, niin vähän aikaa jäljellä. Vaikka valmistautumisaikaa oli yhdeksän kuukautta, se meni nopeasti, Nella luonnehtii.

Lääkäri totesi jo rakenneultrassa, ettei taloon kannata vieläkään ostaa pinkkiä. Vanhemmat uskovat, että kolmas poika on siinä mielessä helppo tapaus, että leikit ja touhut ovat samat kuin esikoisella ja keskimmäisellä.

Veljesten pienen ikäeron vuoksi vaipparalli tai muu vauvaperheen elämään liittyvä eivät ole ehtineet vielä painua mielessä taka-alalle. Vaatteitakin on sopivasti säästössä isoveljiltä.

Tuiki tuiki tähtönen, laulelee isoveli

Sydämiä jo ensimmäisten päiviensä aikana valloittanut poikavauva on tyytyväisimmillään rinnan päällä ympäristöä tarkkaillessaan.

Koko perhe on ollut mielissään uusimmasta perheenjäsenestä. Elliot jakelee pykälän verran rajumpaa rakkautta, mutta Oliverilla on tapana pusutella vauvaa hellemmin monta kertaa päivässä.

Laulujakin on kuultu – Oliver nimittäin laulaa vauvalle mielellään esimerkiksi Tuiki tuiki tähtöstä.

–Aada ja Rasmuskin tykkäävät olla vauvan kanssa aina kun harrastuksiltaan kerkeävät kotona olemaan, Sami lisää.

Samasta puusta sekä isä että veljekset

Veljiensä tavoin myös perheen nuorimmainen noudattaa tuttua kaavaa ulkonäön suhteen.

–Kaikki pojat ovat ihan isänsä näköisiä. Etenkin nenä taitaa olla vahvasti iskän, Nella arvioi.

Muiden muassa pikkuveljeksi ja rääpäleeksi kutsuttu vauva on kuuden viikon vanha, kun maaliskuun 20. päivä vietetään ristiäisiä. Kummeiksi on jo pyydetty ystäviä vuosien varrelta.

Oliverin ja Elliotin pikkuveli saa niin ikään kuusikirjaimisen nimen, joka päättyy konsonanttiin. Valinta oli tehty jo hyvissä ajoin ennen syntymää. Tällä kertaa nimenvalinnassa painavampi sana oli Samilla.

Vauvan kotona onnellista väkeä

Sami stressasi ”viidennen ja viimeisen” lapsen tuloa eniten. Vastasyntyneen vanhempana on kuitenkin hyvä olla.

–Jokainen päivä tuo jotain uutta tullessaan. Nyt osaa odottaa jo ensimmäisiä hymyjä ja lapsen kasvua, Nella ja Sami kuvailevat.

”Neuvolassa sitä aina tajusi, että ei jessus, niin vähän aikaa jäljellä. Vaikka valmistautumisaikaa oli yhdeksän kuukautta, se meni nopeasti.”

Nella Gröndahl-Järvenpää