Lukolla kolkko vierailu Kaakonkulmalla

Sinne se uppoaa. Lukolle ei jäänyt mitään käteen kahdesta vierasottelusta kaakossa.
Sinne se uppoaa. Lukolle ei jäänyt mitään käteen kahdesta vierasottelusta kaakossa. Kuva: Kimmo Metsälä

Käytännössä paikkansa jääkiekkoliigan runkosarjan kärkiviisikossa varmistanut SaiPa oli edellä maalinteossa ja laukausten blokkaamisessa torstaina, ja se riitti kolmen pisteen kotivoittoon Lukosta maalein 4–3 (0–1, 1–0, 3–2).

Liki kaikessa muussa parempi olikin Lukko, mutta sillähän ei sarjataulukossa ole merkitystä.

– Näin kävi tänään, mutta olisi voinut jäädä käymättäkin. Pelasimme pirteän vierasottelun, mutta pisteisiin asti se ei riittänyt. Tulimme Kaakonkulmalle viiden ottelun voittoputkessa, mutta maalin tappio Kouvolassa ja täällä Kisapuistossa todisti, ettei pieneenkään tyytyväisyyteen ole koskaan varaa, pohdiskeli Lukko-luotsi Risto Dufva.

SaiPa rankaisi virheistä armotta

– Muutama virhe maksoi tämän pelin. SaiPa rankaisi armotta. Ei auta kuin kääntää katseet kohti lauantain IFK-peliä. Se on meille iso ottelu, totesi kauden kuudennella maalillaan vielä 54. minuutilla toivoa tasoituksen myötä tuonut nelossentteri Filip Riska.

Lukko ei sarjassa eniten maaleja tehnyttä SaiPaa enää tavoita.

Maalitykkien kaksintaistelu

Lukon ykkössentteri Aaron Gagnon hävisi Kisapuistossa useammalla rintamalla.

Taistelu Liigan maalikuninkuudesta kallistui SaiPan Chad Raun suuntaan, kun tämä takoi kaksi osumaa.

Maalipörssiä johtava Rau nosti kauden lukemansa 28 maaliin. Gagnon joutui tyytymään yhteen syöttöpisteeseen, joten hän pysyy tilastokakkosena 25 osumalla.

Vauhkonen avasi maalitilinsä

Toista otteluaan ykkösketjun laidalla hyökännyt Olavi Vauhkonen avasi kauden maalitilinsä ensimmäisen erän ylivoimamaalilla, joka syntyi Gagnonin oivaltavan syötön jälkeen.

Tasakentällisin Vauhkonen (-3), Gagnon (-2) ja Ville Vahalahti (-2) kuittasivat kuitenkin tylyt tilastot.

Vauhkosella oli pelin puoliväliin mennessä maalinsa lisäksi neljä muuta avointa laukaisupaikkaa lähietäisyydeltä.

– Se oli hyvää, ettei tämä ollut vielä playoff-peli. Ei lähtenyt vielä peliä käsistä, Dufva kuittasi.

Lukko oli laukaustilaston mukaan ylivoimainen: 72–41. Ilmeisesti asennetta oli enemmän SaiPalla, ainakin laukausten blokkaustilaston mukaan: 10–3.

Videoilla käytiin tarkastamassa kahdesti

Lukon tekemää maalia tarkistettiin päätöserässä kahdesti videoilta, tuloksetta. Olli Sipiläisen laukoma kiekko varmaankin kävi maalissa, mutta sitä ei nauhoilta löytynyt Jussi Markkasen välineiden alta. Gagnon näytti sutineen kiekon maaliin kädellään.

– Aaron sanoi, että se meni olkapäästä. Ollin tilanteessa älykiekko olisi kieltämättä hyvä väline, pohdiskeli Sportiin ensi kaudeksi suuntaava Riska.

Riska kiitteli lämärimaalinsa osalta Sipiläisen Markkasen eteen tekemää maskia. Teemu Nurmen kauden 14. osumalla syntynyt kavennus 62 sekuntia ennen summeria jäi muodollisuudeksi.

Voiton väänsi ratkaisuhetkillä isännille mahtiottelun pelannut SaiPan ykkössentteri David McIntyre (1+2). McIntyre (14+39) on pistepörssissä kakkosena vain kaksi pistettä Tapparan Kristian Kuuselan (18+37) takana.

– Olimme kaksi erää Lukkoa perässä. Jussi Markkasen torjunnoilla ja parilla tahtomaalilla nousimme kuitenkin hienoon voittoon, myönsi SaiPan valmentaja Pekka Tirkkonen.

Vahinkojen minimoimiseksi Lukko ei ottanut riskiä vuorokausirytmin sekoittumisesta. Matka yöpuvulle kävi vain 80 kilometriä kodin suuntaan, Kouvolaan.

”Se oli hyvää, ettei tämä ollut vielä playoff-peli. Ei lähtenyt vielä peliä käsistä.”

Risto Dufva

”Aaron sanoi, että se meni olkapäästä. Ollin tilanteessa älykiekko olisi kieltämättä hyvä väline.”

Filip Riska