Lukolle puolustaja KHL:stä

Steven Seigo palaa suomalaisiin kaukaloihin. Kuluvan kauden KHL:ää Riian Dinamossa pelannut puolustaja siirtyy Lukkoon.
Steven Seigo palaa suomalaisiin kaukaloihin. Kuluvan kauden KHL:ää Riian Dinamossa pelannut puolustaja siirtyy Lukkoon. Kuva: Pekka Rautiainen

Vaikka Sheldon Brookbankin visiitti Raumalla jää vajaan kauden mittaiseksi, Lukon pakistossa nähdään ensi kaudellakin ainakin yksi ulkomaalaispelaaja.

Länsi-Suomen tietojen mukaan Steven Seigo, 25, ja Simo-Pekka Riikola, 24, edustavat ensi kaudella Lukkoa.

Hankinnoista meriiteiltään kovempi on Seigo, joka kiekkoili kuluvalla kaudella KHL:ää Riian Dinamossa.

Hän pelasi pudotuspeleistä ulos jääneessä latvialaisjoukkueessa 53 ottelua, joissa kertyi 4+15 tehopistettä, tehosaldo -16 ja 55 jäähyminuuttia.

Liigakin on tuttu sarja kanadalaispuolustajalle, sillä Seigo pelasi ennen KHL-siirtoaan kahden kauden ajan TPS:ssä. Turussa vyölle kertyi yhteensä 113 liigapeliä ja 11+26 tehopistettä.

”Keskitason hyökkäävä pakki”

TPS:ää läheltä seuraava Kiekkoareenan avustaja Jani Mesikämmen kuvailee Seigoa juuri sellaiseksi puolustajaksi kuin tilastoista voi päätellä.

– Hän oli sellainen keskitason hyökkäävä pakki. Suhteellisen taitava, mutta ei kuitenkaan mikään sateentekijä, jos vertaa vaikka samoin taustoin tulleeseen Lee Sweattiin, turkulaistoimittaja muistelee.

Mesikämmenen muistikuvien mukaan 181-senttisen Seigon heikkoudet olivat puolustuspäässä. Kausien teholukemat -3 ja -8 eivät ole kuitenkaan katastrofaaliset siihen nähden, että TPS ryömi noina aikoina Liigan pohjamudissa.

– Ja Seigon puolustukseksi on myös sanottava, että hän pelasi ensimmäiset ammattilaiskautensa täällä. Varmasti hän on kypsempi pelaaja nyt, Mesikämmen lisää.

Seigo hyppäsi Suomeen lähes suoraan Michigan Techin yliopistosta pelattuaan välissä yhdeksän AHL-ottelua Abbotsford Heatissa.

Loukkaantumiset kiusaanneet Riikolaa

Simo-Pekka Riikolalla liigaotteluita on jo yli 200, tarkalleen 204. Jokipoikien kasvatti korkkasi liigauransa KalPassa, mutta on pelannut viimeiset neljä kautta juniorivuosiensa seurassa SaiPassa.

Tällä kaudella Riikola on kärsinyt loukkaantumisista ja pelannut vain 33 liigapeliä. Tammikuussa hän kävi hakemassa pelituntumaa kolmen ottelun lainapestillä TPS:ssä, mutta on sen jälkeen palannut taistelemaan paikasta vahvaa kautta pelaavaan SaiPan pelaavaan pakistosta.

Tehopisteitä Riikola on tehnyt tällä kaudella 2+9 ja uransa toistaiseksi parhaalla viime kaudella 5+9. Yhteensä niitä on liigauralla kertynyt 55 (14+41).

Tähänastisen liigauran perusteella Riikolalta on turha mitään tehopistemässäilyä odotakaan, mutta pakin potentiaalista muilla pelin osa-alueilla kertovat esiintymiset alle 18- ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Lukko sanoi hyvästit Hyväriselle

Seigo ja Riikola tuovat kätisyyksillään tärkeää variaatiota Lukon pakistoon, sillä molemmat pelaavat oikea käsi alhaalla.

Lukon tämän kauden puolustajista rightin pelaajia ovat Brookbank ja Juho Tommila, jotka molemmat vaihtavat kauden päätteksi maisemaa.

Lukon puolustuksessa ei jatka myöskään Ville Hyvärinen, joka pelasi tällä kaudella 33 liigaottelua ja siirtyi aivan siirtorajan umpeutuessa Mestiksen KeuPaan.

Hyvärinen hankittiin Lukon ja KeuPan yhteiseksi pelaajaksi 1+2-mallisella sopimuksella. Länsi-Suomen tietojen mukaan Lukko ei käytä Hyvärisen sopimuksessa ollutta optiota.

113 liigapeliä pelasi 29Steven Seigo TPS:ssä.