Luksusleiri tuo vaihtelua bussiarkeen

Tähän mennessä Pallo-Iirojen kauden pisimmät reissut on tehty bussilla. Kimmo Hörkkö aikoo viedä joukkueensa Suomenlahden yli hitsautumaan yhteen.
Tähän mennessä Pallo-Iirojen kauden pisimmät reissut on tehty bussilla. Kimmo Hörkkö aikoo viedä joukkueensa Suomenlahden yli hitsautumaan yhteen. Kuva: Aral Kakl

Toiminnan pitäminen Kakkosen tasoisena oli yksi kultaisista ajatuksista, joilla viime kaudella sarjaporrasta alemmas pudonneen Pallo-Iirojen edustusjoukkueen tulevaisuutta hahmoteltiin.

Joukkueen vastuulleen ottaneen Kimmo Hörkön ajatuksissa on tosin jollain aikavälillä nostaa toiminta vielä aiempaakin paremmaksi ja samalla Pallo-Iirot sarjaporrasta lähtötasoa ylemmäs, Ykköseen.

Yksi pieni etappi sillä tiellä on harjoitusleiri ulkomailla. Pallo-Iirot viettää huhtikuun ensimmäisen viikonlopun Tallinnassa.

Vastaavaa liikettä ei edustusjoukkue ole tehnyt sitten Kari Latvasen ja Jari Niemen valmennuskauden 2008 , mutta Hörkkö vei viime keväänä Pallo-Iirojen A:n vastaavalle leirille Viroon. Kokemukset olivat hyviä.

– Kysymys on ennen kaikkea siitä, että saamme olla kolme päivää keskenämme ja tehdä pitkää päivää. Se on jo luksusta amatööriurheilussa, Hörkkö tietää.

Barcelonan lämpö kutsuu ensi keväänä

Viikonloppuun mahtuu monta treeniä ja palaveria sekä yksi harjoitusottelu paikallista joukkuetta vastaan.

– Leiriviikonlopun voisi tietysti pitää missä vain, mutta on se nyt ihan eri asia lähteä jonnekin kuin olla Raumalla, Hörkkö toteaa.

– Se tuo lisävirtaa kevään harjoitteluun. Pelaajat odottavat sitä, ja jos se toisi vaikka prosentin lisää treeneihin. Sitten vielä päälle kaikki se, mitä leirillä saadaan tehtyä.

Hörkkö aikoo tehdä ulkomailla leireilemisestä Pallo-Iiroille kevätperinteen.

Hän hahmottelee jo seuraavaa kevättä, sillä silloin on tarkoitus lähteä viikoksi Barcelonan lämpöön.

– Pallo on nyt heitetty pelaajille. On kysytty, olisivatko he valmiita tekemään talkoita sellaisen eteen. Vihreää valoa on vähän jo tullut, joten pitäisin sen toteutumista todennäköisenä, Hörkkö paljastaa.

Kasassa 15 pelaajasopimusta

Tulevan kauden joukkueeseensa Pallo-Iirot on kiinnittänyt toistaiseksi 15 pelaajaa. Sopimusmiesten lisäksi edustuksen harjoitusryhmään ovat juniorikaartista nousseet Roope Virtanen, Aleksi Toivonen, Topias Silvennoinen ja Martti Ojala.

Oman junioripolun ulkopuolelta mukaan ovat mahtuneet Kolmosen Salon Vilppaasta tullut Joonas Ojanen, 25, ja FC Raumassa Nelosessa viime kaudella pari peliä pelannut bulgarialainen Mustafa Musov, 30.

Irakilainen turvapaikanhakija Karrar Thiedan-Albbas, 25, muutti helmikuun alussa Raumalle ja on edelleen mahdollinen pelaaja ensi kauden ryhmään.

Viime kauden lopun loukkaantumisen takia menettänyt Iiro Aalto, 38, miettii uransa jatkoa.

Entinen liigapuolustaja on käynyt muutamissa Iirojen harjoituksissa.

Pallo-Iirojen sopimustilanne

  • Maalivahdit: Panu Erama, Iiro Koski.
  • Puolustajat: Eetu Setänen, Antti Horjanheimo, Severi Kankkunen, Vasile Marchis.
  • Keskikenttäpelaajat: Tuomo Ruotsalainen, Konsta Siivonen, Juho Torkkeli, Miika Pertola, Niklas Kuusio, Mikko Valtanen, Jouni Tukiainen, Aake Rapala.
  • Hyökkääjät: Juho Patola.

Härmä vastaan Suomen Cupissa

  • Pallo-Iirot kaatoi sunnuntaina Peimari Unitedin maalein 4–1 Suomen Cupin kolmannella kierroksella. Arpaonni ei heittänyt jättiläistä vastaan.
  • Raumalaisten matka jatkuu kotiottelulla Hämeenlinnan Härmää vastaan. Vastus on Pallo-Iiroille tuttu parin vuoden takaa Kakkosesta. Tulevalla kaudella molemmat joukkueet pelaavat Kolmosta.
  • Ottelu pelataan Äijänsuolla lauantaina 5.3 kello 14.
  • Pallo-Iirot on tällä kaudella mukana myös Kolmosen ja sitä alempien sarjojen joukkueille tarkoitetussa Regions’ Cupissa. Sinikeltaisten ensimmäisen kierroksen vastus on Nelosessa pelaava porilainen Toejoen Veikot.
  • Ottelu pelataan Äijänsuolla torstaina 17.3. kello 19.