Raumalla soivat lauantain toivotut

Tenori Jyrki Anttila laulaa huomenna lauantaina Rauma-salissa yhdessä basso Jaakko Ryhäsen kanssa. Lauantain toivotut -konsertin musiikista vastaa Seppo Hovi.
Tenori Jyrki Anttila laulaa huomenna lauantaina Rauma-salissa yhdessä basso Jaakko Ryhäsen kanssa. Lauantain toivotut -konsertin musiikista vastaa Seppo Hovi.

Tenori Jyrki Anttilan ideoima Lauantain toivotut -konsertti on osoittautunut toimivaksi konseptik-si.

 Huomenna lauantaina Raumalla kuultavaa Anttilan, basso Jaakko Ryhäsen ja pianisti, hanuristi Seppo Hovin tähdittämää konserttia on esitetty jo 25 kertaa.

Monessa paikassa trio on Anttilan mukaan esiintynyt täysille saleille.

– Lohjalla esimerkiksi olemme vierailleet jo kolmesti. Tämä on ollut mukava menestystarina ja urani paras kiertue, kertoo 30-vuotista laulajanuraansa tänä vuonna juhliva Anttila.

Tenori ja basso myös duettona

Lauantain toivotuissa tunnetut oopperalaulajat ovat oopperaa hieman kevyemmissä tunnelmissa. Suomalaisyleisön rakastamien kappaleiden joukossa on niin Iltaa skanssissa, Äänisen aaltoja, Iltaa Volgalla kuin Ystävän lauluakin.

– Omaan kappalevalikoimaani kuuluu myös esimerkiksi Granada, joka on oma bravuurini ja oikea tenorin unelma, Anttila sanoo.

Omien suosikkinumeroidensa ohella basso Ryhänen ja tenori Anttila laulavat konsertissa myös duettona. Yhteislauluna kuullaan muun muassa Vanhan merimiehen koti-ikävä ja Ajomies.

Ohjelmiston on koonnut konsertin juontaja ja säestäjä Seppo Hovi.

– Seppo on loistava sanaseppo ja hänen juontonsa ovat yksi konsertin ohjelmanumero, Anttila toteaa.

Muusikot ovat tuttuja vuosien takaa

Kolmikolla on takanaan useiden vuosien yhteistyö. Jyrki Anttila tuntee Hovin jo BumtsiBum! -viihdeohjelman ajoilta. Ryhäsen lauluoppilaana hän oli parikymmentä vuotta sitten.

– Hienoa, että voimme nyt esiintyä yhdessä kollegoina.

Basson ammatilliseen osaamiseen hän kertoo yhä luottavansa isoissa oopperarooleissa, joista seuraava on Kansallisoopperan Tristan ja Isolde, jossa Anttilalla on Tristanin nimirooli. Siihen hän kertoo valmistautuneensa jo neljän vuoden ajan.

– Megalomaanista roolia ei voi oikein verrata mihinkään muuhun oopperatyöhön. Minulla on esimerkiksi viimeisessä kohtauksessa 45 minuutin lauluosuus.

Pitkän uran laulajana tehnyt Jyrki Anttila on itse tuottanut konserttikiertueen. Kiertue-esitykset ovat oopperalaulajalle klassisen laulamisen esille nostamista, sillä sitä ei hänen mukaansa radiossa tai televisiossa juuri kuule. Syksyllä Anttila kiersi Suomea tuottamallaan Luxemburgin kreivi -operetilla.

– En ole jäänyt odottamaan, että joku muu järjestää esiintymistilaisuuksia. Olen tehnyt tätä työtä jo 20 vuotta.

Lauantain toivotut -konsertti Rauma-salissa lauantaina 5.3. klo 16.00.