Raumalta seitsemän tähden hotelliin

Raumalla rakennettu kelluva huvikeidas liitetään maailmankuulun luksushotellin osaksi. Purjeenmuotoinen Burj Al Arab on Dubain maamerkki. Kuva: Burj Al ArabBurj Al Arab. Kuva: Janne Rantanen

Burj Al Arab -hotelli julkaisi tiedotteen ja kuvia uusimmasta innovaatiostaan, ”vallankumouksellisesta huvisaaresta”, joka on parhaillaan matkalla Dubaihin.

Maailman ensimmäisenä seitsemän tähden hotellina tunnettu Burj Al Arab hehkuttaa konseptia maailmanluokan läpimurroksi.

– Hotellina haluamme ylittää vieraiden odotukset. Olemme valtavan innoissamme North Deckistä. Se kuvastaa Dubain kunnianhimoa tarjota erinomaisia elämyksiä, sanoo hotellin toimitusjohtaja Anthony McHale tiedotteessa.

North Deck on Admaresin kelluva viihdekeidas, jonka teräsrungon rakensi Rauma Marine Constructions. Se lähti tammikuun toisella viikolla laivan kyydissä 8 000 merimailin matkalleen kohti Arabiemiraatteja. Raskaskuljetusalus Svenjan odotetaan saapuvan Dubaihin helmikuun puoliväliin mennessä.

– Dubai tunnetaan poikkeuksellisten kokemusten tarjoajana. Ensi kertaa tämän luonteinen ja kokoinen rakenne on valmistettu yhdessä maassa ja sitten kuljetettu toiseen maahan, sanoo Jumeirah-luksushotelliketjun toimitusjohtaja Robert Swade.

RMC:lle referenssi parhaasta päästä

Burj Al Arab -hotellin laajennusosa, 10 000 neliömetrin huvikeidas, avataan yleisölle vuoden toisella neljänneksellä.

Sata metriä merelle ulottuvalle North Deckille eli pohjoiskannelle tulee reilun 600 neliömetrin makean veden allas ja yli 800 neliön merivesiallas. Näiden ympärillä on ravintola, baari, kymmeniä auringolta suojaavia katoksia sekä satoja aurinkotuoleja.

Admares ja RMC odottavat saavansa lisää vastaavia tilauksia. Burj Al Arabia parempaa referenssiä on vaikea keksiä. Luksushotellin asiakkuus kertoo innovatiivisuudesta ja laadusta.

Burj Al Arab on purjeenmuotoinen hotelli, joka kipuaa 321 metrin korkeuteen. Hotelli on yksi maailman kuvatuimmista rakennuksista.

Hotellissa on yli 200 sviittiä, joista pienimmätkin ovat suurempia kuin suomalaiset perheasunnot. Palvelu pelaa 24/7, ja alaovella odottavat Rolls-Roycet kuljettajineen. Maailmanluokan ravintoloita on kuusi ja muutama baari vielä päälle. Kahden hengen huoneiden hinnat lähtevät 1 500 euron kieppeiltä.

”Olemme valtavan innoissamme North Deckistä. Se kuvastaa Dubain kunnianhimoa tarjota erinomaisia elämyksiä.”

Anthony McHale