Tanskalainen täsmäase toimii

Nicolai Andersen punnersi taidokkaasti pyrintöläisten puristuksessa korille.
Nicolai Andersen punnersi taidokkaasti pyrintöläisten puristuksessa korille. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Tasan 30 sekuntia siihen meni, että Nicolai Andersenista ja Pohitullin yleisöstä tuli kavereita. Nimittäin siinä kohtaa korisukka vinkaisi, kun pitkänhuiskea juutti tälläsi onnistuneen kolmen pisteen heiton. Korihaiden tuoreimman hankinnan kotimaasta eli Tanskasta tulee kovia futaajia ja nykyään myös lätkämiehiä. Miten siis 20-vuotias nuorukainen on päätynyt koripalloon?

– Äitini serkku oli kotipaikassani Bronderslevissä koripallojoukkueen pelaaja, valmentaja ja puuhamies. Äidin puolelta melkein koko suku pelasi korista ja niin minäkin päädyin korikseen. Kyllä Tanskassakin lajiin satsataan, mutta ei niin paljon kuin Suomessa, Andersen puolusteli.

Pelituntuma vielä kateissa

Erinomaisesti isoksi pelaajaksi liikkuva peluri nakutti sunnuntai-illan koitoksessa Pyrinnön kakkosjoukkuetta vastaan kymmenen pistettä. Debyyttipelissä Porvoossa syntyi peräti 22 paunaa. Suoritus on erittäin hyvä ottaen huomioon tämän kauden pelituntuman.

– Hän ei ole juuri lainkaan saanut tällä kaudella peliaikaa. Niin kuin kaikki tietävät, pelkällä treenaamisella ei pelituntumaa saa, hailuotsi Jarno Nikula selvitti.

Andersen vietti Joensuun Katajassa puolitoista vuotta ja viime kaudella pelasi myös seuran A-junioreissa. Näin hän ei vie ulkomaalaispelaajan paikkaa koriksen sääntöjen mukaan. Haileirissä talousasiat alkavat olla mallillaan ja nousu Korisliigaan on realistinen tavoite. Kevään huipentuman lähentyminen näkyy nyt jo runkosarjamatseissakin ja tämän huomasi myös peliajan perässä idästä länteen reissannut Andersen.

– Täällähän on aivan huikea kotiyleisö. Kyllä tällaisessa fiiliksessä on kiva pelata, Andersen hehkutti.

Hyvä heitoissa ja levypalloissa

Mitä lisäarvoa mies aikoo Korihaihin tuoda?

– Pidän itseäni hyvänä heittäjänä ja levypallojen ottaminen kuuluu myös rooliini. Pyrin tuomaan positiivista energiaa kentälle ja tykkään kannustaa pelikavereitani, Andersen mainosti.

Tuohon listaan on pakko lisätä isojen pelaajien puolustaminen. Ulottuvana pelaajana Andersenia voi laittaa myös lähemmäksi koria, vaikka ominaisempi paikka miehelle onkin kauempana.

Murskalukemiin (96–71) päättynyt kamppailu oli 22 pinnaa pussittanutta Reginald Brattonia lukuun ottamatta nuorten miesten esiinmarssia. Eero Lehtonen tykitti 12 pinnaa. Toinen oma juniori Akseli Mäkelä tuntui kaikista parhaiten pärjäävän painissa Pyrinnön jääkaappipakastimen eli Byron Burnettin kanssa. Siinä sivussa Mäkelä nosteli yhdeksän paunaa.

”Täällähän on aivan huikea kotiyleisö. Kyllä tällaisessa fiiliksessä on kiva pelata.”

Nicolai Andersen

Kotidebyytistä voitto

  • Joensuun Katajasta tulleella Nicolai Andersenilla oli voitokas kotidebyytti. Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkue kaatui luvuin 96–71.
  • Andersen itse upotti 10 pistettä.
  • Korihaiden muut tehomiehet olivat Reginald Bratton (22), Mikko Jalonen (14) ja Eero Lehtonen (12).
  • James Crowder oli tehokkain levypalloissa napaten yhdeksän irtopalloa. Andersen repi kuusi.