Työmaa kaupungin korkeuksissa

Kaupunkilaisetkin ovat pystyneet viime viikkoina bongaamaan vesitornin viereen tuodun puomin työn touhusta. Näköalatasanteen saanerauksen pitäisi olla valmis huhtikuun loppuun mennessä. Kuva: Pekka LehmuskallioKaiteen yli kurkkiminen ja kipin ohjaaminen voisi heikompaa hirvittää, mutta Esa Vähä-Vahen päätä ei huimaa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman vesitornin näköalatasanne ei tällä haavaa ole yleisön käytössä, sillä terassialueella tehdään saneeraustöitä.

Nosto- ja kuljetuspalvelu Salomaan nostopuomi joutuu venymään äärimmäiseen mittaansa, kun tavaraa nostetaan ylös tasanteelle ja vastaavasti purkujätettä lasketaan kipillä alas maan tasalla oleviin kontteihin.

– Yhtenä päivänä on jouduttu nostot keskeyttämään tuulen takia. Jos puomi liikahtaa alhaalla sentinkin, voi miettiä, paljonko se silloin jo liikkuu kymmenien metrien päässä täällä ylhäällä, kauko-ohjaimen kanssa kippiä ohjannut Esa Vähä-Vahe kuvailee.

Hänen työolosuhteensa vähintäänkin hirvittäisi korkeanpaikankammoista: Vähä-Vahe nojaa kaiteeseen, jotta pystyy seuraamaan ja varmistamaan kipin tasaisen kulun.

– Kyllähän tässä on rinta mustelmilla, kun kaidetta vasten töitä tekee.

– Sateella tämä työasento on vähän huono, kun vettä tiputtaa suoraan niskaan ja se tuntuu sitten kalsareissa asti.

Uran korkein työmaa

Vesitornin näköalatasanteen saneerauksen pitäisi valmistua huhtikuun loppuun mennessä.

Remontin urakoitsijana toimii rakennustyöt Ville Kauppi Oy, ja urakan kustannusarvio on noin 70 000 euroa.

Kyseessä on kaikilla työmiehillä korkein työmaa, jolla he ovat hommiin päässeet.

– Syvemmällä sen sijaan olen ollut. Juuri ennen tätä urakkaa olin Onkalossa hommissa, Vähä-Vahe kertoo melkoisesta työmaan korkeuden muutoksesta.

Logistiikka kunnossa

Kevyempää kevytsorabetonia vesitornin tasanteelta on toimitettu alas tätä varten rakennettua putkea pitkin, mutta raskaammat ja isommat kappaleet sekä ylhäällä tarvittavia saneeraustarvikkeita kuljetetaan juuri paikalle ajetun kipin avulla.

– Putkeen voi helposti syntyä sellainen imu, että kun sinne kippaa ämpärillisen tavaraa, lähtee ämpäri perässä, kuvailee Vähä-Vahe.

Ravintola pysyy auki

Vesitornin huipulla toimivan kahvila-ravintola Tornin toimintaan saneerauksella ei ole vaikutuksia.

Vesitornin terassiosa on remontin aikana osittain kuitenkin muovitettu, joten näköala ei Rauman ylle ihan ravintolan joka sivulta entiseen malliin avaudu.

”Jos nosturi liikahtaa alhaalla sentinkin, voi miettiä, paljonko puomi silloin liikkuu kymmenien metrien päässä ylhäällä.”

Esa Vähä-Vahe

www.ls24.fi Katso lisää kuvia verkkosivuiltamme.