100 hyvää tekoa: Järjestötalolla on mukava vuokraisäntä

Jussi Jalonen teki hyvän työn ja remontoi omistamastaan huoneistosta lähes 200 neliötä lisätilaa Järjestötalon käyttöön. Kuva: Elina Helkelä

Sinisaaressa, osoitteessa Siikapolku 1, sijaitsee Rauman Seudun Tules ry:n hallinnoima Järjestötalo, josta on tullut lukuisten yhdistysten ja järjestöjen tapahtuma- ja kokoontumispaikka. Siellä pidetään muiden muassa kokouksia, luentoja, tansseja ja koulutustilaisuuksia.

Rauman Seudun Tules ry on tuki- ja liikuntaelinsairauksia sairastavien tukiyhdistys, jonka ensimmäinen toimipaikka ”Tulestupa” oli Isokatu 21:ssä.

Sieltä se siirtyi vuonna 2009 väljempiin tiloihin Sinisaareen entiseen kaupan liikehuoneistoon.

Huoneiston omistaa Jussi Jalonen, joka hankki toimitilan itselleen yli 20 vuotta sitten. Osaan huoneistoa hän rakensi perheelleen asunnon.

Järjestötalon käytössä oli alkujaan 340 neliötä, mutta jo viime vuoden loppupuolella yhdistyksessä huomattiin, että lisätila ei olisi pahitteeksi.
Tämä siksi, että talon käyttöaste on kasvanut merkittävästi vuosien varrella.

Niinpä Jussi Jalonen luopui omasta asunnostaan ja autotallistaan ja ryhtyi omakustanteisesti remontoimaan ja laajentamaan tilaa talon käyttäjien hyväksi.

– Täältä purettiin väliseiniä, seiniä maalattiin ja tapetoitiin, minkä lisäksi kaikki lattiat uusittiin, sillä minulla oli ollut kaksi koiraa asunnossa, ja niiden jäljiltä lattiassa oli naarmuja, Jussi Jalonen selvittää.

Järjestötalon toiminnanohjaaja Raija Reunanen ja sihteeri Terhi Perkiö haluavat nyt tuoda hyvänä tekona esille vuokranantajansa työpanoksen raumalaisten yhdistysten ja yhteisön toiminnan kehittäjänä.

– Jussi on aina toiminut toiveidemme mukaan ja edesauttanut merkittävästi Järjestötalon kehittämistä, Raija Reunanen toteaa.

Jalosen tekemän laajennuksen ansiosta Järjestötalon tilat ovat nyt komeat 515 neliötä. Talosta löytyy useita erikokoisia huoneita, joissa yhdistykset voivat kokoontua.

Siellä on myös sosiaalitilat talossa vieraileville esiintyjille, ja löytyypä yhdestä isommasta keittiön yhteydessä olevasta tilasta varaava takkakin.

– Tilasin kerran paikalle nuohoojan, joka väitti, ettei Sinisaaressa ole yhtään tulisijaa. Yllätys oli melkoinen, kun näytin hänelle takkaamme, Jussi kertoo.

Aikaisemmin ravintolayrittäjänä ollut mies nauttii vapaista viikonlopuistaan, joita hän viettää usein eri puolilla Suomea reissaten.

Hän ei tunnustaudu varsinaisesti yhdistysihmiseksi, mutta myöntää tekevänsä mielellään järjestysmiesvuoroja, kun Järjestötalolla on tanssit.

– Kyllähän nuo minua yhdistyksen hallitukseenkin yrittävät. Saapas nähdä, kuinka käy, Jussi Jalonen nauraa.

100 hyvää tekoa
Ilmoitukset pienistä tai vähän suuremmistakin hyvistä teoista voi jättää osoitteeseen ls24.fi/uutisvinkki.