Aaah, mitä kakku-unelmia! Winnovalaiset taiteilivat hulppeita hääkakkuja

Yleisö sai äänestää omasta mielestään parasta juhlakakkua.

Winnova Rauman elintarvikealan kahvilan ja konditorian työntekijäopiskelijat järjestivät viime viikolla Ravintola Raimannissa hääkakkunäyttelyn.

Esillä oli kaiken kaikkiaan 10 erilaista kerroskakkua. Parhaillaan opiskelijat suorittavat Leipomoalan ammattitutkintoa, ja opintokokonaisuus kuului täytekakkujen, leivosten ja konditoriakoristeiden valmistaminen tutkinnon osaan.

Opettajat Riitta Alamäki ja Seppo Rantanen kertoivat, että opiskelijat saivat itse suunnitella kakkunsa ulkonäön ja koristemateriaalit. Ainoana kriteerinä oli, että kakun pitää olla vähintään 3-kerroksinen.

Kakut valmistettiin harjoituspohjiin, ja kuorrutteina käytettiin sokerimassaa, kreemiä, pikeeriä, sekä drippauksia. Lisäksi kakkuihin valmistettiin koristeita muiden muassa sokerimassasta, suklaasta, marengista ja kreemistä eri tekniikoita hyödyntäen.

Kukin opiskelija nimesi oman kakkunsa, ja kakut koottiin näyttelyyn Ravintola Raimanniin, jossa opiskelijat ja asiakkaat saivat antaa äänensä omalle suosikilleen.

Opiskelijat olivat innolla toteuttamassa projektia, joka alkoi heti elokuun puolivälissä. Tällöin valmistettiin 120 henkilön tilauskakut häätilaisuuteen ja päästiin heti jakson aluksi tutustumaan kerroskakun valmistukseen.

Tämän jatkumona siirryttiin kunkin henkilökohtaiseen kakkuprojektiin.

Opettajien mukaan opiskelijat suoriutuivat projektista erinomaisesti, ja uusia kokemuksia materiaalinhallinnasta tuli runsaasti. Myös kädentaito harjaantui ja erilaiset tekniikat tulivat tutuiksi.

Samalla seurattiin, mistä kerroskakun hinta koostuu ja kuinka kauan valmistukseen kuluu aikaa.

Projekti sijoittui opiskelijoiden teoriaopintojakson loppuosaan. Jakson jälkeen opiskelijat suuntaavat viimeiselle työelämäjaksolle konditorioihin tavoitteenaan kondiittorikisällin tutkinto tai osatutkinto.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut